Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

ANSVSA va permite sacrificarea mieilor in piete, de Paste. Vezi conditiile in care trebuie realizate sacrificarile

ansvsa-va-permite-sacrificarea-mieilor-in-piete-de-paste-vezi-conditiile-in-care-trebuie-realizate-sacrificarile

Conducerea ANSVSA a transmis structurilor teritoriale setul de actiuni care urmeaza a fi intreprinse la nivel national, pentru a asigura romanilor produse alimentare sigure, in perioada premergatoare sarbatorilor de Paste.


Aceste actiuni vor include toti medicii veterinari din cadrul Directiilor Sanitare Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor (DSVSA) judetene, circumscriptiilor sanitare veterinare si pentru siguranta alimentelor (CSVSA) dar si a circumscriptiilor sanitare veterinare zonale (CSVZ).

Controalele urmaresc respectarea conditiilor sanitare veterinare si pentru siguranta alimentelor din toate targurile de animale, pietele agro-alimentare, unitatile de taiere, procesare, depozitare, comercializare si unitatile de alimentatie publica.

Fiecare DSVSA judeteana va stabili un program de lucru pentru perioada 07.04-19.04.2014, in baza caruia medicii veterinari vor efectua controale si verificari ale modului in care sunt respectate conditiile sanitare veterinare in obiectivele supuse controlului sanitar veterinar si pentru siguranta alimentelor.

In toate pietele agroalimentare si in alte locuri special amenajate in care va fi valorificata carnea si celelalte produse de origine animala, se va asigura necesarul de personal sanitar veterinar si permanenta acestuia, inclusiv in zilele de sambata si duminica.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Afacere la cheie cu flori in ghiveci


Aveti un teren de 100 mp Puteti castiga fara efort 30 000 de euro an cultivand si comercializand FLORI IN GHIVECI   Florile in ghiveci castiga din ce in ce mai mult teren   Motivul este usor de intuit – florile in ghiveci rezista un timp mai indelungat – si acesta este un aspect care conteaza enorm mai ales daca este...

Oferta Speciala
valabila 48h


Actiunile de control vor avea in vedere in special urmatoarele aspecte:

Animalele destinate sacrificarii

- fermele/exploatatiile de unde vor fi livrate animalele pentru taiere, precum si operatorii din domeniul alimentar care desfasoara activitati de procesare, depozitare, transport/distributie si comercializare a carnii de miel si a produselor derivate din aceasta detin autorizare/inregistrare sanitara veterinara eliberata in conformitate cu prevederile legislatiei in vigoare;

- animalele au o stare corespunzatoare de sanatate si sunt admise pentru sacrificare in vederea consumului public numai animale identificate conform legislatiei in vigoare, crescute in ferme, localitati si zone indemne de boli transmisibile;
 
- respectarea regulilor de bunastare a animalelor in timpul transportului, abatorizarii sau taierii, conform prevederilor legale, iar formularele de miscare sa fie completate corespunzator;
 
- transportul mieilor pentru taiere este efectuat numai in mijloace auto autorizate sanitar veterinar si insotit de certificate veterinare care sa ateste sanatatea acestora, precum si de documente privind informatiile lantului alimentar conform modelului stabilit de ANSVSA;
 
- sacrificarea mieilor se realizeaza in unitati de abatorizare autorizate sanitar veterinar pentru schimburi intracomunitare pentru sacrificarea de ovine,  publicate pe site-ul ANSVSA.
 
 - in cazuri exceptionale, sacrificarea mieilor poate fi realizata si in spatii amenajate temporar, organizate in conditiile legii in care sa se asigure supravegherea sanitara veterinara si in care sunt respectate conditiile prevazute de legislatie.

- spatiile amenajate temporar pentru sacrificarea mieilor sunt situate in zone in care nu au fost impuse restrictii din motive de sanatate a animalelor;

- activitatea de sacrificare a mieilor in spatii amenajate temporar se realizeaza  numai in perioada 11.04-19.04.2014, intre orele 06,00-17,00
 
DSVSA judetene si a municipiului Bucuresti vor permite infiintarea spatiilor amenajate temporar numai daca:
 
- in anul precedent au mai fost infiintate pe aceleasi locatii spatii amenajate temporar iar pe intreaga perioada de functionare nu au fost constatate abateri de la legislatia sanitara veterinara in vigoare;

- in aceste spatii amenajate temporar sunt respectate conditiile generale si specifice de igiena, sanatate si bunastare a animalelor, gestionare a suproduselor de origine animala nedestinate consumului uman si de eliminare a deseurilor stabilite de legislatia sanitara veterinara;

- exista un numar suficient de medici veterinari oficiali instruiti corespunzator cu privire la efectuarea examenului ante si post-mortem, care sa poata dispune masuri asupra carnii, in cazurile in care constata incalcari ale prevederilor legislatiei in vigoare la nivelul spatiilor amenajate temporar.
 
Carnea de miel
 
- loturile de carne de miel sunt livrate din abatoare insotite de certificat sanitar veterinar;
 
- carnea de miel rezultata in urma sacrificarilor in spatiile amenajate temporar, se obtine numai la cererea directa a consumatorilor si numai dupa efectuarea examenului ante si post mortem, neputand fi livrata catre alte unitati din domeniul alimentar inregistrate/autorizate sanitar veterinar;
 
- marcarea carcaselor de miei se realizeaza cu respectarea prevederilor legale referitoare la marcarea si certificarea sanitara veterinara a carnii proaspete si marcarea produselor de origine animala destinate consumului uman;
 
- marcarea carnii de miel rezultata in urma sacrificarilor in spatiile amenajate temporar se realizeaza cu o marca de sanatate de forma rotunda cu diametrul de 3,5 cm, in interiorul careia este inscris indicativul judetului urmat de codul numeric acordat de DSVSA judeteana;
 
- depozitarea si comercializarea carnii de miel trebuie sa se realizeze in spatii adecvate, cu asigurarea temperaturii  si starii de igiena corespunzatoare;
 
- verificarea respectarii pe timpul transportului a temperaturilor pentru carnea de miel in stare refrigerata sau congelata.

Daca exista suspiciuni cu privire la substituirea carnii de ovine cu carne provenita de la alte specii cat si in cazul suspiciunii de substituire a speciilor de pesti sau in situatia in care exista dubii cu privire la incadrarea in parametrii de calitate si siguranta stabiliti de legislatia in vigoare, medicii veterinari oficiali pot preleva probe conform prevederilor legale.  
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016