Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Anul 2009 va fi optim pentru agricultura


Anul viitor va fi unul optim pentru agricultura, dupa ce conditiile meteorologice au fost favorabile si in acest an, potrivit prognozei agro-meteorologice realizate de Administratia Nationala de Meteorologie (ANM), informeaza NewsIn.

Pentru ca deciziile privind lucrarile agricole sa poata fi bazate pe prognoza meteo, Administratia Nationala de Meteorologie (ANM) si Academia de Stiinte Agricole si Silvice (ASAS) intentioneaza sa pregateasca o strategie cu prognoza agro-meteorologica pe sase luni, a declarat directorul general al ANM.

"Prognoza meteorologica este foarte importanta pentru activitatea agricola. Trebuie sa fie cunoscuta evolutia vremii pentru a sti din timp care sunt perioadele propice pentru diverse lucrari agricole. De aceea, vom pregati o strategie cu prognoza agro-meteorologica pe termen scurt, pe care Ministerul Agriculturii si Guvernul sa-si poata baza deciziile", a precizat directorul ASAS, Cristian Hera.

Acesta a mai spus ca, in conditiile reducerii cantitatii de apa dulce folosite pentru agricultura, ar fi necesara si realizarea in domeniul agricol a unui sistem de irigatii performant, "astfel incat Romania sa devina din nou un producator important in Europa".

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran


Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu"   Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...

Oferta Speciala
valabila 48h


In prezent, Romania consuma in proportie de circa 80% alimente din import, a apreciat si Mihai Dumitru de la Institutul National de Cercetare-Dezvoltare pentru Pedologie, Agrochimie si Protectia Mediului din Bucuresti, care considera ca, in contextul actual in care "alimentele devin arme", Romania trebuie sa acorde un sprijin mai substantial productiei agricole.

In anul 2006, academicianul cristian Hera declara:

Conditiile climatice, pedologice din tara noastra confera solutii de asigurare a necesarului de hrana si de alimente pentru populatia tarii noastre si pentru export. Mai avem foarte multe de facut pentru ca agricultura sa poata sa ajunga la potentialul pe care il are. Trebuie sa militam pentru realizarea productiilor mai mari si eficiente din punct de vedere economic, calitativ pe unitatea de suprafata.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016