Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Anul trecut, pentru dezvoltarea rurala s-au cheltuit cinci miliarde de euro


Sumele solicitate anul trecut din fondurile europene de dezvoltare rurală au ajuns la 5 miliarde de euro, depăşind de aproape trei ori alocarea anuală în valoare de 1,83 miliarde euro, potrivit datelor furnizate de Agenţia de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit.

Numărul cererilor de finanţare conforme depuse la APDRP pe cele cinci măsuri active şi două scheme de ajutor de stat a ajuns la 6.232, deşi au fost selectate doar 1.339 proiecte pentru finanţare, în valoare de 752 milioane euro, pe numai trei măsuri care au beneficiat de mai multe sesiuni de depunere, informeaza Agerpres.


Potrivit APDRP, cele mai multe cereri depuse au fost înregistrate pe măsura 121 - Modernizarea exploataţiilor agricole, un număr de 3.581 proiecte, valorând 983 milioane euro şi pe măsura 322 - Renovarea şi dezvoltarea satelor - 1.370 proiecte, în valoare de 3,32 miliarde euro.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultivarea plantei cu 5 arome


Probabil acum auzi pentru prima oara de Schisandra Trebuie sa stii insa ca in Orient aceasta planta asemanatoare cu vita-de-vie cu fructe mici si rosii care cresc in ciorchine este la fel de celebra ca ginsengul gratie efectelor ei iesite din comun in combaterea unei game foarte largi de afectiuni – de la astm si tuberculoza pana la...

Oferta Speciala
valabila 48h

Datele APDRP arată că pe întregul an 2008 au fost contractate peste 666 milioane euro pe un număr de 1.222 de proiecte.

MAPDR a lansat pe 3 decembrie încă două noi măsuri din Programul Naţional de Dezvoltare Rurală /PNDR/, adresate grupurilor de producători şi fermelor de subzistenţă, termenul de depunere expirând pe 27 februarie.
Sprijinul financiar nerambursabil pentru măsura 142 - destinată înfiinţării grupurilor de producători este de 138,855 milioane euro, din care 80 la sută este contribuţia Uniunii Europene, iar diferenţa din contribuţia Guvernului României. Fondurile sunt disponibile până în anul 2013. Obiectivul specific al acestei măsuri este de a încuraja înfiinţarea grupurilor de producători din sectorul agricol şi silvic în vederea obţinerii de produse de calitate care îndeplinesc standardele comunitare, prin aplicarea unor tehnologii de producţie unitare şi sprijinirea accesului la piaţă a propriilor membri. Pentru cea de-a doua măsură 141 - Sprijinirea fermelor agricole de semisubzistenţă - suma totală este de 476, 077 milioane euro din care 20 la sută - contribuţia Guvernului României şi 80 la sută - contribuţia Uniunii Europene.

Măsură este destinată creşterii volumului producţiei destinate comercializării pentru ca fermele de semi-subzistenţă să devină viabile economic, dar şi pentru diversificarea producţiei în funcţie de cerinţele pieţei şi introducerea de noi produse.

PNDR a fost aprobat în data de 20 februarie 2008 de reprezentanţii celor 27 state membre din cadrul Comitetului de Dezvoltare Rurală, structură instituţională a Comisiei Europene cu responsabilităţi în acest domeniu şi a fost lansat la începutul lunii martie, cu măsurile 121, 123 şi 322.

Valoarea totală alocată României pentru dezvoltare rurală prin acest program se ridică la aproximativ 8 miliarde euro, până în 2013
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016