Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

APDRP: Finanţare suplimentară a peste 470 de proiecte pentru dezvoltarea de mici afaceri în mediul rural


Agenţia de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit (APDRP) va încheia contracte de finanţare pentru încă 473 de proiecte de investiţii din cadrul Măsurii 312 – Sprijin pentru crearea şi dezvoltarea de micro-întreprinderi a Programului Naţional de Dezvoltare Rurală (PNDR) 2007 – 2013. Valoarea nerambursabilă a acestor proiecte este de peste 80 de milioane de euro.
Astfel, vor primi finanţare toate proiectele declarate eligibile, dar care nu au fost selectate pentru finanţare şi care au întrunit cel puţin 80 de puncte în procesul de selecţie. Proiectele care vor fi finanţate au fost depuse în sesiunile de licitaţie din octombrie – noiembrie 2009, respectiv noiembrie – decembrie 2009.

Această suplimentare s-a făcut de către Autoritatea de Management pentru PNDR în urma analizei sumelor rămase din alocările financiare aferente Măsurii 312 până în prezent. Totodată, s-a avut în vedere faptul că numeroase proiecte au primit un punctaj foarte mare, ceea ce arată o viabilitate economico-financiară ridicată şi, în consecinţă, li s-a oferit solicitanţilor oportunitatea de a implementa aceste afaceri.

Procesul de evaluare şi selecţie a necesitat un efort deosebit al Agenţiei, pentru Măsura 312, fiind depuse în sesiunea octombrie – noiembrie 919 proiecte conforme, cu valoarea de 216,41 milioane de euro. Dintre acestea au fost selectate pentru finanţare 328 de proiecte.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Lavanda cultura care iti aduce minimum 8 000 de euro profit


Cea mai profitabila cultura pe terenuri mici LAVANDA Planta este nepretentioasa se vinde excelent atat in Romania cat si la export si iti aduce un profit de peste 8 000 de euro ha Cele 7 mari avantaje ale cultivarii lavandei   1 Lavanda este o planta perfecta pentru solurile din Romania; 2 Nu este pretentioasa – suporta foarte...

Oferta Speciala
valabila 48h

În cadrul sesiunii din noiembrie – decembrie 2009 au fost depuse la Oficiile Judeţene ale APDRP un număr mare de proiecte, respectiv 1.137 de proiecte conforme, dintre care au fost selectate pentru contractare 455 de proiecte.

Din momentul lansării Măsurii 312 au fost depuse 2.200 de proiecte conforme, cu valoarea de 336,49 milioane de euro, din care au fost selectate spre finanţare 909 proiecte. Până în prezent sunt contractate 684 de proiecte în valoare de aproape 100 de milioane de euro. La aceste contracte se vor adăuga şi cele 473 de cereri de finanţare selectate suplimentar.

Finanţarea nerambursabilă în cadrul acestei Măsuri poate ajunge până la 70% din valoarea totală eligibilă a investiţiei, dar nu va putea depăşi 200.000 de euro. Fondurile europene nerambursabile acordate prin Măsura 312 pot sprijini peste 200 de activităţi eligibile, care vor fi dezvoltate numai în mediul rural.

Beneficiarii selectaţi pentru finanţare vor fi notificaţi în scris de către personalul APDRP în vederea semnării contractului la sediile Centrelor Regionale de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit.

Informaţii suplimentare

Măsura 312 „Sprijin pentru crearea şi dezvoltarea de micro-întreprinderi” se încadrează în Axa III „Îmbunătăţirea calităţii vieţii în zonele rurale şi diversificarea economiei rurale” a Programului Naţional de Dezvoltare Rurală (PNDR) şi are ca obiectiv general dezvoltarea durabilă a economiei rurale prin încurajarea activităţilor non-agricole, în scopul creşterii numărului de locuri de muncă şi a veniturilor adiţionale.

Obiectivele specifice ale Măsurii 312 sunt crearea şi menţinerea locurilor de muncă în spaţiul rural, creşterea valorii adăugate în activităţile non-agricole, crearea şi diversificarea serviciilor pentru populaţia rurală, prestate de către micro-întreprinderi.

Printre obiectivele operaţionale se regăsesc crearea de micro-întreprinderi, dar şi dezvoltarea celor existente în sectorul non-agricol din spaţiul rural. Alte obiective operaţionale privesc încurajarea iniţiativelor de afaceri promovate în special de către tineri şi femei, încurajarea activităţilor meşteşugăreşti şi a altor activităţi tradiţionale, cât şi reducerea gradului de dependenţă faţă de agricultură.

Beneficiarii eligibili pentru sprijinul financiar nerambursabil acordat prin Măsura 312 sunt micro-întreprinderile şi persoane fizice neînregistrate ca agenţi economici care se vor angaja însă ca până la data semnării contractului de finanţare să fie autorizate cu un statut minim de persoană fizică autorizată şi să funcţioneze ca micro-întreprinderi.

Investiţiile în activităţi non-agricole productive care privesc industria uşoară. Spre exemplu articolele de pielărie, încălţăminte, lână, blană, tricotaje, produse de uz gospodăresc. Sunt, de asemenea, eligibile investiţiile în activităţi de procesare industrială a produselor lemnoase – începând de la stadiul de cherestea (ex. mobilă), în mecanică fină, asamblarea maşinilor, producţia de unelte şi obiecte casnice, de ambalaje sau alte asemenea investiţii.

Investiţiile pentru dezvoltarea activităţilor meşteşugăreşti, de artizanat şi a altor activităţi tradiţionale non-agricole cu specific local au în vedere prelucrarea fierului sau a lânii, olăritul, brodatul, sau confecţionarea instrumentelor muzicale tradiţionale. Totodată, pot fi finanţate şi activităţile de marketing – mici magazine de desfacere a propriilor produse obţinute din aceste activităţi.

În ceea ce priveşte crearea şi diversificarea serviciilor pentru populaţia rurală, printre investiţiile eligibile sunt cele pentru serviciile de croitorie, frizerie, cizmărie, dar şi cele care asigură conectarea şi difuzarea Internetului, mecanizarea, transportul – altele decât achiziţia mijloacelor de transport.

Sunt, de asemenea, eligibile investiţiile în protecţia fitosanitară şi însămânţare artificială a animalelor, în servicii pentru reparaţii maşini, unelte şi obiecte casnice.

În cadrul Măsurii, va fi sprijinită achiziţionarea de echipamente de producere a energiei din surse regenerabile, altele decât biocombustibilii, însă numai ca parte componentă a proiectelor de investiţii sprijinite prin această măsură.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 2 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016