Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

APDRP : Proiectele pentru renovarea si dezvoltarea satelor pot fi depuse pana la 31 iulie


Proiectele de investitii pentru Masura 322 privind renovarea si dezvoltarea satelor pot fi depuse pana la data de 31 iulie, se arata intr-un comunicat remis miercuri de Agentia de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit (APDRP).

APDRP a lansat in data de 15 iunie 2009 prima sesiune a acestui an pentru depunerea proiectelor de investitii aferente Masurii 322. Potrivit Agentiei de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit, principalii beneficiarii eligibili ai acestei masuri sunt Comunele si Asociatiile de Dezvoltare Intercomunitara (ADI) si nu Consiliile Locale sau Primariile. Astfel, se pune accentul pe comunitate ca intreg, si nu pe institutia care implementeaza proiectul, concept aplicat in Uniunea Europeana si mentionat in Planul National de Dezvoltare Rurala (PNDR) 2007 – 2013.

De asemenea, Agentia de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit anunta ca va accepta avizele, acordurile, autorizatiile, adeverintele sau certificatele de urbanism emise anterior si pentru Consiliile Locale sau Primarii, necesare proiectelor de investitii, pentru a facilita accesarea fondurilor nerambursabile.

"Pentru a facilita accesarea fondurilor nerambursabile si mai ales pentru a veni in sprijinul beneficiarilor Masurii 322 care ar fi riscat sa piarda banii investiti deja pentru documentatia aferenta proiectelor, APDRP a luat hotararea de a accepta avizele, acordurile, autorizatiile, adeverintele sau certificatele de urbanism emise anterior si pentru Consiliile Locale sau Primarii", informeaza APDRP.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran


Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu"   Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...

Oferta Speciala
valabila 48h


Astfel, un solicitant care a obtinut aceste documente (in numele Consiliului Local sau a Asociatiei de Dezvoltare Intercomunitara) si acestea mai sunt inca valabile (pentru proiecte reportate, neeligibile retrase si redepuse, inclusiv pentru proiectele care se depun pentru prima oara), nu va mai fi nevoit sa modifice denumirea solicitantului pentru a demonstra conformitatea proiectului in momentul depunerii Cererii de Finantare.

In plus, in aceasta sesiune, se ofera posibilitatea implicarii ONG-urilor, unitatilor de cult cat si a asezamintelor culturale in asigurarea bunei functionari a unor investitii in parteneriat cu autoritatile publice locale (comune).

Astfel, conform noilor prevederi mentionate in Ghidul Solicitantului pentru „Renovarea si dezvoltarea satelor”, comunele au posibilitatea sa incheie un parteneriat de colaborare cu ONG-urile, unitatile de cult sau asezamintele culturale pentru asigurarea functionarii obiectivului investitiei in infrastructura sociala si protejarea patrimoniului cultural.

In acelasi timp, beneficiarii vor putea solicita plati in avans de maximum 50% din valoarea ajutorului public acordat pentru proiect, astfel plafonul maxim fiind crescut de la 20% la 50%.

Totodata, APDRP informeaza ca, pentru a veni in sprijinul potentialilor beneficiari ai Masurii 322, a fost simplificat continutul Cererii de Finantare, dar si cel al documentelor anexate acesteia. Acest lucru a fost facut prin eliminarea anumitor avize si autorizatii cat si prin solicitarea beneficiarului de a-si asuma raspunderea pentru toate declaratiile furnizate.

Fondurile totale alocate Masurii 322 prin Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurala (FEADR) sunt de 1.546.087.425 euro (1,54 miliarde de euro) din care contributia Guvernului Romaniei – 20% si contributia Uniunii Europene – 80%.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016