Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Apel catre comisarul european pentru agricultura, in scopul mentinerii sprijinului cuplat

apel-catre-comisarul-european-pentru-agricultura-in-scopul-mentinerii-sprijinului-cuplat

Europarlamentarul Daniel Buda a facut o interpelare publica adresata lui Phil Hogan, in care expune argumentele in favoarea acestei decizii.

Acordarea in continuare a sprijinului cuplat pentru fermieri este in prezent sub semnu indoielii, o discutie in acest sens urmand sa aiba loc pe 16 februarie la Bruxelles. in cadrul acestei intalniri reprezentanti iautoritatilor din romania si cei ai fermierilor vor incerca sa ii convinga pe oficialii europeni de necesitatea acestui ajutor.
 
Demersurilor in favoarea mentinerii sprijinului cuplat li s-a alaturat si europarlamentarul Daniel Buda, care a facut o interpelare publica adresata comisarului european pentru agricultura, Phil Hogan.
 
Redam in cele ce urmeaza textul integral al acestei interpelari:
„Domnule Comisar Phil Hogan, sprijinul cuplat in zootehnie nu este un moft pentru fermierii din Romania, ci este o necesitate! Potrivit informatiilor aparute in spatiul public, dar si a celor primite de la reprezentantii asociaţiilor agricole, se pare ca la nivelul Comisiei Europeane nu exista intelegere suficienta asupra nevoii de a acorda sprijinul cuplat in zootehnie, ceea ce a determinat discutii de urgenţa la Bruxelles intre reprezentantii Comisiei cu reprezentantii institutiilor din Romania si din alte state membre. Atrag atentia asupra ineficientei dar si a lipsei de transparenta in luarea deciziei de retragere a sprijinului cuplat in sectorul zootehnic. Este inacceptabil si refuzul mai mult decat nejustificat fata de fermieri de a participa la discutii. Prezenta acestora era mai mult decat benefica pentru discutii si, in mod cert, prin expertiza lor ar fi adus o consistenţa in plus deciziilor luate.  Cine cunoaste cel mai bine situatia din sectorul zootehnic? Cel care se trezeste la ora 4 dimineata sa mulga vacile si este lovit zi de zi, ceas de ceas, de vicisitudinile vremii sau un functionar, chiar si de buna credinta de la Comisia Europeana?

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Afacere la cheie cu flori in ghiveci


Aveti un teren de 100 mp Puteti castiga fara efort 30 000 de euro an cultivand si comercializand FLORI IN GHIVECI   Florile in ghiveci castiga din ce in ce mai mult teren   Motivul este usor de intuit – florile in ghiveci rezista un timp mai indelungat – si acesta este un aspect care conteaza enorm mai ales daca este...

Oferta Speciala
valabila 48h

Astfel, acest tratament diferentiat sub aspectul subventiilor mult mai mici decat din statele din Vest, desi actionam pe aceeasi piata, duce la adancirea decalajelor dintre fermierii din statele membre.  Acest lucru vine din istoria mai mult sau mai putin recenta, fie ca vorbim de subventiile mult mai mici pe care le au fermierii din statele provenite din Estul Europei comparativ cu cele din Vestul Europei, desi sunt actori ai aceleiasi piete, fie ca vorbim de startul diferentiat al fermierilor, din Vest.  Trebuie sa fim corecti cu noi insine, si aici ma refer la reprezentantii Comisiei Europene, care sunt obligati sa inteleaga ca nu poti compara infrastructura din domeniul agricol din Romania si celelalte state din Vest cum nu poti compara nici productivitatea animalelor din aceste state. Nu vreau sa cred ca aceste diferentieri exista tocmai pentru ca statele din Vest sa dispuna de o piata consistenta in tarile Estul Europei.
Si mai trebuie sa intelegem un lucru: acest sprijin cuplat pentru zootehnie inseamna in primul rand produse de calitate si la preturi accesibile pentru consumatori. Problemele fermierilor romani trebuie sa fie auzite si ascultate de Comisia Europeana. Romania este stat membru al UE de peste 10 ani si, din pacate, decalajele dintre statele membre in sectorul agricol si nu numai sunt inca vizibile. Apreciez astfel ca dialogul trebuie sa reprezinte fundamentul viitoarelor solutii. Tocmai din aceste motive, ii solicit public domnului comisar Phil Hogan sa se aplece, asa cum a facut-o intotdeauna, cu maxima responsabilitate asupra problemelor sectorului zootehnic din Romania si a efectelor dezastruoase care pot aparea in ipoteza eliminarii spijinului cuplat in zootehnie”.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016