Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

APIA a debutat campania de informare, in conditiile in care aplicatia IPA ONLINE nu poate fi accesata


Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA) deschide, marti, 1 februarie 2011, campania "Lucrezi pamantul, depui cererea de sprijin si accesezi fonduri europene! APIA te asteapta!", in cadrul careia fermierii vor fi informati cu privire la fondurile destinate schemelor/masurilor de sprijin pe suprafata in anul 2011, precum si la modalitatea de accesare a acestora, a comunicat ieri institutia.

Potrivit directorului APIA, Florin Marius Faur, fermierii vor fi informati "eficient" asupra facilitatilor oferite de aplicatia IPA ONLINE, cu ajutorul careia, "prin conexiune la internet", beneficiarii pot sa acceseze baza de date cu imagini a institutiei si sa-si indetifice parcela. In realitate, insa, aplicatia "dezvoltata de specialisti germani" nu functiona in aceasta dimineata.



"Ne dorim informarea eficienta a fermierilor cu privire la facilitatea de identificare online a parcelei agricole - IPA Online, prin care beneficiarii, prin conexiune la internet, pot sa acceseze baza de date cu imagini a agentiei (LPIS). Buna informare a fermierilor reprezinta una din primele si cele mai importante conditii pentru derularea la timp si corecta a intregului proces de absorbtie a fondurilor europene alocate pentru sectorul agricol din Romania", a declarat directorul general APIA, Florin Marius Faur.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Propriul meu plan de afaceri


Stick-ul "Propriul meu plan de afaceri" Ai planuri de afaceri standard Esti o persoana dinamica Profita de Stick-ul "Propriul meu plan de afaceri" Ai 7 modele practice de planuri de afacere cu care obtii mai usor finantari si chiar fonduri europene la mai putin de 100 de lei Stick-ul "Propriul meu plan de...

Oferta Speciala
valabila 48h



Termenele de depunere a cererilor pentru subventii pe suprafata - SAPS 2011
Potrivit comunicatului, pe durata campaniei, centrele judetene si locale ale Agentiei vor organiza sesiuni de informare cu fermierii, in care acestora li se vor prezenta termenele de depunere a cererilor de sprijn pentru Schema Unica de Plata pe Suprafata in anul 2011, precum si modalitatea de identificare a parcelei, in cadrul aplicatiei IPA ONLINE.

Fermierii vor mai fi informati cu privire la conditiile de eligibilitate impuse de legislatia europeana si nationala, precum si la pachetele financiare care pot fi accesate in cadrul masurilor de sprijin pe suprafata.

Campania de primire a cererilor de sprijin pe suprafata in anul 2011 se va derula in perioada 1 martie - 16 mai 2011 fara penalizari, respectiv 17 mai - 10 iunie cu penalizari de 1 % pentru fiecare zi lucratoare.

Fermierii, informati despre 2011, dar neplatiti pe 2010
Pana la sfarsitul lunii martie vor fi finalizate platile pe suprafata aferente campaniei 2010 pentru majoritatea fermierilor, a promis directorul APIA. O parte dintre agricultori acuza insa institutia ca platile sunt facute preferential si ca, oricum, subventiile ajung la beneficiari prea tarziu, fara a tine cont de calendarul campaniilor agricole.

"Nu stiu cat de adevarata este aceasta informatie (finalizarea platilor 2010 pana in luna martie - n.r.), deoarece anul trecut pentru 2009 am primit ultimii bani in octombrie dupa ce am recoltat toate culturile din 2010. In concluzie, acesti bani din 2009 nu m-au ajutat pe 2010 , am reusit sa platesc dobanzi care s-au acumulat la credite in cei doi ani", marturiseste unul din fermieri.

Campania de primire a cererilor de sprijin pe suprafaţă în anul 2011 se va derula în perioada 1 martie - 15 mai 2011.

Măsurile de sprijin pe suprafaţă sunt:

1. Schema de plată unică pe suprafaţă;
2. Plăţi naţionale directe complementare:
PNDC 1 - culturi în teren arabil;
PNDC 2 - in pentru fibră;
PNDC 3 - cânepă pentru fibră;
PNDC 4 - tutun;
PNDC 5 - hamei;
PNDC 6 - sfeclă de zahăr.
3. Schema separată pentru zahăr;
4. Plăţi tranzitorii pentru tomatele destinate procesării;
5. Plăţi compensatorii pentru măsurile de dezvoltare rurală:
Măsura 211 - Plăţi compensatorii pentru zonele montane defavorizate;
Măsura 212 - Plăţi compensatorii pentru zonele specific si semnificativ defavorizate dinpunct de vedere natural;
Măsura 214 - Plăţi de Agro-mediu (Pachetul 1 - pajişti cu înaltă valoare naturală, Pachetul 2 - practici agricole tradiţionale, Pachetul 3 - pajişti importante pentru păsări, Pachetul 4 - culturi verzi).

#Actualizare: Miercuri după masă aplicaţia IPA ONLINE a fost disponibilă
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News
Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special Gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024
Adauga mai jos adresa ta de email si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016