Autor: Redactia Agroromania
Publicat in: Stiri

APIA raporteaza primirea a peste 830.000 de cereri unice de plata aferente a 9,81 milioane de hectare.
Fermierii romani au depus 826.964 cereri unice de plata pentru o suprafata de peste 9,814 milioane hectare, in perioada 2 martie - 15 iunie 2020, pentru obtinerea subventiilor din bani europeni si de la bugetul de stat, a anuntat, marti, Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA).
Campania de depunere fara penalitati a cererilor unice de plata aferenta anului 2020 a fost finalizata in 15 iunie 2020.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online
Vrei sa demarezi o afacere online Secretele comertului online iti sunt in sfarsit dezvaluite in stick-ul “Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online” Te gandesti sa demarezi o afacere orice fel de afacere Atunci primul pas pe care il ai OBLIGATORIU de facut consta in realizarea unui mic studiu de piata serios...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
"La o analiza comparativa a datelor, se observa ca fata de anul anterior numarul cererilor a scazut cu 17.307 cereri, in timp ce suprafata agricola a crescut cu 170.206 ha, ceea ce demonstreaza ca fermierii sunt tot mai constienti de importanta comasarii terenurilor pentru a creste productivitatea si competitivitatea pe piata", se arata intr-un comunicat al agentiei.
Derulata in conditiile atipice impuse de raspandirea pe teritoriul Romaniei a pandemiei de coronavirus, campania 2020 de primire a cererilor unice de plata a debutat la data de 2 martie, iar in intervalul 6 aprilie - 15 iunie 2020 aceasta s-a desfasurat exclusiv in mediul online, pentru a proteja sanatatea salariatilor APIA si a beneficiarilor deopotriva.
Potrivit sursei citate, campania de primire a cererilor unice de plata va continua inca 25 de zile, dupa data de 15 iunie 2020, dar cu aplicarea de penalitati de 1% pentru fiecare zi de intarziere din fondurile pe care fermierii ar trebui sa le primeasca.
Sprijinul financiar este finantat din Fondul European de Garantare Agricola (FEGA), din Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurala (FEADR) si de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale.

Cei doi autori care formeaza in prezent echipa din spatele acestui website va aduc zilnic cele mai relevante informatii si va mentin conectati la ceea ce conteaza cu adevarat. De la stiri generaliste pana la informatii de nisa, suntem aici pentru a va furniza doar ceea ce conteaza.
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News