Publicat in: Stiri
APIA: Au fost aprobate normele de ecoconditionalitate in cadrul schemelor de sprijin pentru fermieri
Pentru 2015 si 2016 normele privind ecoconditionalitatea cuprind si obligatia pastrarii raportului dintre suprafata terenurilor utilizate ca pajisti permanente si suprafata agricola totala.
Ministrul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, ministrul Mediului, Apelor si Padurilor si presedintele Autoritatii Nationale Sanitar-Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor au aprobat normele privind ecoconditionalitatea in cadrul schemelor si masurilor de sprijin pentru fermieri.
 
Normele privind ecocondiţionalitatea sunt obligatorii pentru fermierii care solicita plati directe si ajutoare naţionale tran­zitorii, beneficiarii primelor anuale in cadrul masurilor pentru impadurirea si crearea de suprafete impadurite, plati de agromediu si clima, sprijin pentru conversia la metodele de agricultura ecologica, sprijin pentru mentinerea practicilor de agricultura ecologica, plati pentru zone care se confrunta cu constrangeri naturale sau cu alte constrangeri specifice, plati pentru angajamente de silvomediu si masuri de sprijin in sectorul pomicol, fermierii care solicita sprijin prin masuri de piata in sectorul vitivinicol, fermierii care solicita plati prin alte scheme si masuri de sprijin din fonduri UE sau din bugetul national pentru care trebuie respectate normele de ecoconditionalitate, in conformitate cu reglementarile in vigoare. 
 De asemenea, normele privind ecoconditionalitatea cuprind cerintele legale in materie de gestionare si standardele privind bunele conditii agricole si de mediu ale terenurilor referitoare la urmatoarele domenii: mediu, schimbari climatice si bunele conditii agricole ale terenurilor; sanatatea publica, sanatatea animalelor si sanatatea plantelor; bunastarea animalelor. 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Pasii catre o afacere de succes Berea Artizanala


Stiati ca romanii sunt printre cei mai mari consumatori de bere la nivel mondial   Cu cei 85 de litri cap de locuitor an ne situam pe un „onorabil” loc 8 in Europa si pe locul 12 in clasamentul mondial liderii fiind cehii 142 de litri urmati de austrieci 105 litri si de nemti 104 litri   Piata autohtona a berii...

Oferta Speciala
valabila 48h

 
Pentru anii 2015 si 2016 normele privind ecoconditionalitatea cuprind si obligatia pastrarii raportului dintre suprafaţa terenurilor utilizate ca pajisti permanente si suprafata agricola totala, declarate de fermieri in anul 2007, in conformitate cu preve­de­rile art. 93 alin. (3) din Regulamentul (UE) nr. 1306/2013 al Parlamentului European si al Consiliului. 
 
Orice fermier care solicita plati in cadrul schemelor si masurilor de sprijin prevazute la art. 3 alin. (1) trebuie sa respecte normele privind ecoconditiona­litatea prevazute.
 
Agenţia de Plati si Interventie pentru Agricultura si Agentia pentru Finantarea Investitiilor Rurale sunt responsabile de implementarea normelor privind ecoconditionalitatea in cadrul schemelor şi masurilor de sprijin prevazute la art. 3 alin. (1), in raport cu domeniul de competenta. 
 
APIA este autoritatea responsabila de coordonarea activitatii de control privind respectarea normelor de ecoconditionalitate in cadrul schemelor si masurilor de sprijin pentru fermieri. 
 
ANSVSA are obligatia de a raporta catre APIA toate neconformitatile in materie de ecoconditionalitate constatate in timpul actiunilor de inspectie si control, atat in cadrul esantionului de control si supracontrol pentru ecoconditionalitate cat si in afara acestuia, in structura de date agreata in acordul de delegare. 
 
Nerespectarea normelor privind ecoconditionalitatea, ca urmare a unei actiuni sau a unei omisiuni direct imputabile fermierului care a solicitat plati in cadrul schemelor si masurilor de sprijin mentionate la art. 3 alin. (1) in anul calendaristic in cauza, conduce la aplicarea sanctiunilor administrative, conform prevederilor art. 91 din Regulamentul (UE) nr. 1.306/2013 al Parlamentului European si al Consiliului, cu exceptia cazurilor de forta majora sau circumstante exceptionale prevazute de regulamentul menţionat. 
 
Informarea fermierilor cu privire la normele de ecocondiţionalitate intra in responsabilitatea urmatoarelor institutii: APIA, AFIR, ANF, ANSVSA, Directiile pentru Agricultura judetene si a municipiului Bucuresti, Camerele pentru agricultura judetene, precum şi alte structuri cu atributii de informare si consultanta agricola din subordinea Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale.

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Articole conexe

Viitor incert pentru fermieri: Ce se intampla cu fondurile europene in 2025
Viitor incert pentru fermieri: Ce se intampla cu fondurile europene in 2025
In ciuda depasirii termenelor anuntate de seful MADR, noutatile legate de liniile de finantare nu...
APIA: Ajutor de peste 39,7 milioane lei pentru crescatorii de animale
APIA: Ajutor de peste 39,7 milioane lei pentru crescatorii de animale
In ceea ce priveste cererile de plata, acestea sunt aferente serviciilor prestate in luna...
APIA: Ultimele zile pentru depunerea deconturilor la eco-scheme
APIA: Ultimele zile pentru depunerea deconturilor la eco-scheme
Deconturile se depun insotite de documentele care atesta indeplinirea cerintelor specifice de...
ANSVSA: 10 tone de produse alimentare au fost retrase de pe piata
ANSVSA: 10 tone de produse alimentare au fost retrase de pe piata
In perioada 27 noiembrie - 31 decembrie 2024 au fost efectuate controale in unitatile din...

Ultima ora

Buget MADR: Aviz favorabil in comisiile de specialitate din Parlament
Buget MADR: Aviz favorabil in comisiile de specialitate din Parlament
Proiectul de buget a fost aprobat cu 27 de voturi "pentru" si 16 "impotriva"....
Discutii la Bruxelles: Se stabilesc regulile pentru subventii
Discutii la Bruxelles: Se stabilesc regulile pentru subventii
Ministrul Florin Barbu participa astazi, 27 ianuarie, la prima reuniune a Consiliului AgriFish...
Crescatorii de ovine si bovine, in fata unui nou pericol
Crescatorii de ovine si bovine, in fata unui nou pericol
In ceea ce priveste vanzarea animalelor, in prima partea lucrurile pareau bune, cu preturi...
MADR pregateste noi investitii. Florin Barbu si Marcel Ciolacu discuta despre noile finantari
MADR pregateste noi investitii. Florin Barbu si Marcel Ciolacu discuta despre noile finantari
Premierul Romaniei s-a intalnit la sediul MADR cu ministrul Florin Barbu pentru a planifica...

Idei de afaceri in agricultura

Fructele goji, merisoarele si aronia sunt considerate de nutritionisti o adevarata comoara datorita beneficiilor aduse sanatatii. Ele pot fi insa o comoara si pentru oamenii de afaceri, deoarece plantatiile presupun investitii modice si aduc in schimb venituri surprinzatoare. Exista o gama variata d... citeste mai mult
Ministerul Economiei pregateste o schema de ajutor de stat pentru procesarea produselor agricole, avand in vedere ca trebuie facuta separerea intre productia agricola si procesarea produselor alimentare. Acest proces este unul industrial si mai putin legat de domeniul agriculturii, potrivit ministru... citeste mai mult
Afacerile la tara inregistreaza cifre impresionante daca le comparam cu cele de la oras. Fie ca esti de-al locului sau vrei sa investesti intr-o afacere la sat, mediul rural ofera o gama variata de oportunitati.... citeste mai mult


Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
TOP 4 Afaceri agricole în 2025

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop∧Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
Raport Special Gratuit
TOP 4 Afaceri agricole în 2025
Adauga mai jos adresa ta de email si vei primi raportul special gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016