Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
APIA: Au fost aprobate normele de ecoconditionalitate in cadrul schemelor de sprijin pentru fermieri
Pentru 2015 si 2016 normele privind ecoconditionalitatea cuprind si obligatia pastrarii raportului dintre suprafata terenurilor utilizate ca pajisti permanente si suprafata agricola totala.
Normele privind ecocondiţionalitatea sunt obligatorii pentru fermierii care solicita plati directe si ajutoare naţionale tranzitorii, beneficiarii primelor anuale in cadrul masurilor pentru impadurirea si crearea de suprafete impadurite, plati de agromediu si clima, sprijin pentru conversia la metodele de agricultura ecologica, sprijin pentru mentinerea practicilor de agricultura ecologica, plati pentru zone care se confrunta cu constrangeri naturale sau cu alte constrangeri specifice, plati pentru angajamente de silvomediu si masuri de sprijin in sectorul pomicol, fermierii care solicita sprijin prin masuri de piata in sectorul vitivinicol, fermierii care solicita plati prin alte scheme si masuri de sprijin din fonduri UE sau din bugetul national pentru care trebuie respectate normele de ecoconditionalitate, in conformitate cu reglementarile in vigoare.
De asemenea, normele privind ecoconditionalitatea cuprind cerintele legale in materie de gestionare si standardele privind bunele conditii agricole si de mediu ale terenurilor referitoare la urmatoarele domenii: mediu, schimbari climatice si bunele conditii agricole ale terenurilor; sanatatea publica, sanatatea animalelor si sanatatea plantelor; bunastarea animalelor.
Pentru anii 2015 si 2016 normele privind ecoconditionalitatea cuprind si obligatia pastrarii raportului dintre suprafaţa terenurilor utilizate ca pajisti permanente si suprafata agricola totala, declarate de fermieri in anul 2007, in conformitate cu prevederile art. 93 alin. (3) din Regulamentul (UE) nr. 1306/2013 al Parlamentului European si al Consiliului.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran
Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu" Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...
valabila 48h
Orice fermier care solicita plati in cadrul schemelor si masurilor de sprijin prevazute la art. 3 alin. (1) trebuie sa respecte normele privind ecoconditionalitatea prevazute.
Agenţia de Plati si Interventie pentru Agricultura si Agentia pentru Finantarea Investitiilor Rurale sunt responsabile de implementarea normelor privind ecoconditionalitatea in cadrul schemelor şi masurilor de sprijin prevazute la art. 3 alin. (1), in raport cu domeniul de competenta.
APIA este autoritatea responsabila de coordonarea activitatii de control privind respectarea normelor de ecoconditionalitate in cadrul schemelor si masurilor de sprijin pentru fermieri.
ANSVSA are obligatia de a raporta catre APIA toate neconformitatile in materie de ecoconditionalitate constatate in timpul actiunilor de inspectie si control, atat in cadrul esantionului de control si supracontrol pentru ecoconditionalitate cat si in afara acestuia, in structura de date agreata in acordul de delegare.
Nerespectarea normelor privind ecoconditionalitatea, ca urmare a unei actiuni sau a unei omisiuni direct imputabile fermierului care a solicitat plati in cadrul schemelor si masurilor de sprijin mentionate la art. 3 alin. (1) in anul calendaristic in cauza, conduce la aplicarea sanctiunilor administrative, conform prevederilor art. 91 din Regulamentul (UE) nr. 1.306/2013 al Parlamentului European si al Consiliului, cu exceptia cazurilor de forta majora sau circumstante exceptionale prevazute de regulamentul menţionat.
Informarea fermierilor cu privire la normele de ecocondiţionalitate intra in responsabilitatea urmatoarelor institutii: APIA, AFIR, ANF, ANSVSA, Directiile pentru Agricultura judetene si a municipiului Bucuresti, Camerele pentru agricultura judetene, precum şi alte structuri cu atributii de informare si consultanta agricola din subordinea Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale.
Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturi