APIA elibereaza adeverinte beneficiarilor PNDC, speciile ovine/caprine
Publicat la data de 21 Aug. 2013 in:
Stiri Beneficiarii platilor nationale directe complementare (PNDC) in sectorul zootehnic, speciile ovine/caprine, care vor sa acceseze credite de la banci, pentru finantarea activitatilor curente, pot solicita adeverinte de la APIA.
APIA precizeaza intr-un comunicat de presa, ca prin aceste credite producatorii agricoli au posibilitatea de a utiliza resursele financiare necesare activitatilot curente, pana la efectuare de catre agentie a platii primelor pe exploatatie si pe cap de animal .
„Potrivit conventiilor, la solicitarea scrisa a fermierului, APIA va elibera o Adeverinta de inregistrare a fermierului prin care confirma ca Beneficiarul a depus cererea de plata pentru PNDC sectorul zootehnic la speciile ovine/caprine, pentru anul 2013, ca s-au efectuat controalele si verificarile administrative asupra Cererii de solicitare a platii nationale complementare sector zootehnic, pana la data emiterii Adeverintei, conform reglementarilor in vigoare, precum si numarul de animale eligibile pentru prima pe cap de animal. De asemenea, in adeverinta se precizeaza ca Beneficiarul nu face obiectul excluderilor de la plata la data emiterii Adeverintei si ca Beneficiarul indeplineste conditiile generale pentru acordarea sumelor cuvenite in cadrul PNDC sectorul zootehnic la speciile ovine/caprine, in conformitate cu legislatia in vigoare. Conform Ordinului ministrului agriculturii si dezvoltarii rurale nr. 732/31.07.2013, cuantumul de plata inscris in adeverinta este de 30 de lei pe cap de animal”, se explica in comunicat.
Banca trebuie sa respecte nivelurile costurilor aferente acordarii creditelor pentru beneficiarii platilor directe, astfel incat dobanda finala aplicata beneficiarului sa nu depaseasca ROBOR 6M + 4%, iar comisioanele aferente creditului sa fie de maxim 1%.
De asemena, banca trebuie sa mai dovedeasca ca in perioada 2008-2012 a acordat credite beneficiarilor axei I – Cresterea competitivitatii sectoarelor agricol si forestier, axei III- Calitatea vietii in zonele rurale si diversificarea economiei rurale si axei IV Leader din PNDR 2007-2013.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran
Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu" Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...
Oferta Speciala
valabila 48h
Sursa foto: www.sxc.hu
Idei de afaceri in agricultura
Afaceri cu trufe. Comoara din gradina de aluni
Trufa este una dintre putinele produse agricole a caror cerere este mult mai mare decat oferta. Spre deosebire de alte culturi traditionale (porumb, grau, vitade-vie etc.), cultura trufelor nu implica cheltuieli mari anuale cu investitia. Daca exista terenul, este vorba practic doar despre achizitio... citeste mai mult>>
Cultura de ricin: ce profit iti poate aduce afacerea
Ricinul este o planta tropicala oleaginoasa, originara din India si Africa. In prezent este cultivata la noi in tara in scop ornamental, industrial si medicinal. Uleiul de ricin este unul dintre cele mai folosite uleiuri datorita utilizarilor multiple, un numar de peste 200, dar si datorita calitati... citeste mai mult>>