Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
APIA face bilantul primului deceniu de activitate dupa aderarea la Uniunea Europeana
In cei zece ani de la aderare, agentia de plati a gestionat peste un milion de cereri de finantare venite din partea fermierilor romani.
Valoarea plafonului financiar alocat de Uniunea Europeana, pe care APIA l-a derulat in perioada de programare 2007-2014, a fost de 11,82 miliarde de euro.
Din totalul fondurilor destinate agriculturii pentru Romania, in perioada 2007-2014, APIA a asigurat absorbtia fondurilor europene pentru agricultura, contribuind astfel la incurajarea transferului de cunostinte si a inovarii, cresterea competitivitatii, promovarea organizarii lantului alimentar si a gestionarii produselor, refacerea, protectia si consolidarea ecosistemelor, incurajarea utilizarii eficiente a resurselor si tranzitia catre o economie cu consum redus de carbon, dar si la promovarea incluziunii sociale, a reducerii saraciei si a dezvoltarii economice in zonele rurale.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cresterea prepelitelor japoneze
Cresterea prepelitelor japoneze Lucrarea "Cresterea prepelitelor japoneze" - iti asigura toate informatiile de care ai nevoie pentru a demara acest tip de afacere - iti arata punctele sensibile inerente oricarui inceput - te ajuta sa eviti greseli costisitoare Informatiile prezente pe CD-ul "Cresterea prepelitelor...
valabila 48h
Astfel, in perioada 2007-2013, raportat la alocarea financiara aferenta fiecarui an, APIA a inregistrat o rata a absorbtiei fondurilor europene de 98%. In perioada 2015-2020, Romania beneficiaza de alocari financiare de peste 20 miliarde de euro de la UE.
Totodata, bugetul incredintat APIA pentru gestionare, in cadrul noii Politici Agricole Comune, a crescut substantial, ajungand la aproximativ 14,25 miliarde euro, din care circa 11,35 miliarde euro revin Romaniei pentru acordarea platilor directe si a masurilor de piata.
Procentual, APIA gestioneaza in noua perioada de programare circa 70% din valoarea totala a fondurilor alocate Romaniei pentru sectorul agricol. Noua Politica Agricola Comuna intrata in vigoare incepand cu anul 2015 a presupus aplicarea unor scheme si masuri noi, mult mai complexe.
In 2016, in acest context, Comisia a decis ca platile aferente anului 2015 sa se efectueze pana la data de 15 octombrie iar APIA a reusit sa se incadreze in acest termen, avand in vedere ca peste 90% din plati s-au efectuat pana la sfarsitul lunii august.
In plus, Agentia a reusit sanul acesta plata in avans a peste 870 de milioane de euro, pentru un numar de 754.421 de fermieri, o valoare record a platilor in avans pe care le face Romania pentru o campanie de plati directe, dar si inceperea platilor finale la data de 6 decembrie 2016.
Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".
Votati articolul
Nota: 4.5 din 3 voturiIdei de afaceri in agricultura