Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

APIA face bilantul primului deceniu de activitate dupa aderarea la Uniunea Europeana

apia-face-bilantul-primului-deceniu-de-activitate-dupa-aderarea-la-uniunea-europeana

In cei zece ani de la aderare, agentia de plati a gestionat peste un milion de cereri de finantare venite din partea fermierilor romani.


Zilele trecute, APIA a facut bilantul ultimilor zece ani scursi de cand Romania a aderat la Uniunea Europeana, anuntand ca in acesti 10 ani, institutia a prelucrat cererile depuse de peste un milion de beneficiari, pentru toate schemele si masurile gestionate.
 
Valoarea plafonului financiar alocat de Uniunea Europeana, pe care APIA l-a derulat in perioada de programare 2007-2014, a fost de 11,82 miliarde de euro.
 
Din totalul fondurilor destinate agriculturii pentru Romania, in perioada 2007-2014, APIA a asigurat absorbtia fondurilor europene pentru agricultura, contribuind astfel la incurajarea transferului de cunostinte si a inovarii, cresterea competitivitatii, promovarea organizarii lantului alimentar si a gestionarii produselor, refacerea, protectia si consolidarea ecosistemelor, incurajarea utilizarii eficiente a resurselor si tranzitia catre o economie cu consum redus de carbon, dar si la promovarea incluziunii sociale, a reducerii saraciei si a dezvoltarii economice in zonele rurale.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online


Vrei sa demarezi o afacere online Secretele comertului online iti sunt in sfarsit dezvaluite in stick-ul “Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online” Te gandesti sa demarezi o afacere orice fel de afacere Atunci primul pas pe care il ai OBLIGATORIU de facut consta in realizarea unui mic studiu de piata serios...

Oferta Speciala
valabila 48h

Astfel, in perioada 2007-2013, raportat la alocarea financiara aferenta fiecarui an, APIA a inregistrat o rata a absorbtiei fondurilor europene de 98%. In perioada 2015-2020, Romania beneficiaza de alocari financiare de peste 20 miliarde de euro de la UE.
 
Totodata, bugetul incredintat APIA pentru gestionare, in cadrul noii Politici Agricole Comune, a crescut substantial, ajungand la aproximativ 14,25 miliarde euro, din care circa 11,35 miliarde euro revin Romaniei pentru acordarea platilor directe si a masurilor de piata.
 
Procentual, APIA gestioneaza in noua perioada de programare circa 70% din valoarea totala a fondurilor alocate Romaniei pentru sectorul agricol. Noua Politica Agricola Comuna intrata in vigoare incepand cu anul 2015 a presupus aplicarea unor scheme si masuri noi, mult mai complexe.
 
In 2016, in acest context, Comisia a decis ca platile aferente anului 2015 sa se efectueze pana la data de 15 octombrie iar APIA a reusit sa se incadreze in acest termen, avand in vedere ca peste 90% din plati s-au efectuat pana la sfarsitul lunii august.
 
In plus, Agentia a reusit sanul acesta plata in avans a peste 870 de milioane de euro, pentru un numar de 754.421 de fermieri, o valoare record a platilor in avans pe care le face Romania pentru o campanie de plati directe, dar si inceperea platilor finale la data de 6 decembrie 2016. 

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 4.5 din 3 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016