Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

APIA face controale in teren pentru a-i depista pe fermierii care isi incendiaza suprafetele agricole

apia-face-controale-in-teren-pentru-a-i-depista-pe-fermierii-care-isi-incendiaza-suprafetele-agricole

Sanctiunile pentru aceasta abatere sunt drastice, fermierii gasiti vinovati riscand chiar sa fie eliminati de la plata subventiilor.


Pentru ca ne aflam in plin sezon al lucrarilor de igienizare a terenurilor agricole si, totodata in perioada de plata a subventiilor si depunere a cererilor pentru campania de plati pe 2017, reprezentantii APIA le reamintesc fermierilor ca risca sa fie eliminati de la plata daca incalca una dintre recomandarile valabile pentru acest sezon.
 
Este vorba de interdictia de incendiere a terenurilor agricole, cei care isi dau foc resturilor vegetale de pe suprafetele pe care le detin, riscand sa nu mai primeasca subventii. Avertiementul celor de la APIA este cat se poate de serios in acest sens, dovada fiind si faptul ca in aceasta perioada, inspectori iagentiei efectueaza controale in teren pentru a-i depista pe cei care nu respecta aceasta cerere.
 
Totodata, pompierii reamintesc faptul ca arderea miristilor, a vegetatiei uscate, a resturilor vegetale si a altor materiale combustibile, fara obtinerea permisului de lucru cu foc si fara luarea masurilor pentru impiedicarea propagarii focului la vecinatati, precum si amenajarea locurilor pentru utilizarea focului deschis in conditii si la distante care favorizeaza propagarea focului la constructii, depozite, culturi agricole, paduri, plantatii si alte vecinatati, constituie contravenţii si se sanctioneaza cu amenda de la 1.000 lei la 2.500 lei, conform HGR nr. 537/2007 privind stabilirea si sanctionarea contraventiilor la normele de prevenire si stingere a incendiilor.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Afacere la cheie cu flori in ghiveci


Aveti un teren de 100 mp Puteti castiga fara efort 30 000 de euro an cultivand si comercializand FLORI IN GHIVECI   Florile in ghiveci castiga din ce in ce mai mult teren   Motivul este usor de intuit – florile in ghiveci rezista un timp mai indelungat – si acesta este un aspect care conteaza enorm mai ales daca este...

Oferta Speciala
valabila 48h

In cazul in care fermierii constata ca terenurile agricole le-au fost incendiate de alte persoane sau focul pus pe suprafetele invecinate s-a extins si pe terenul lor, trebuie sa sesizeze imediat APIA, in decurs de 10 zilel lucratoare de la constatarea incendiului.
 
Interdictia de incendiere a terenurilor agricole este impusa pentru a respecta una dintre cele mai importante norme de ecoconditionalitate, referitoare la menţinerea nivelului de materie organica din sol, inclusiv interdicţia de a incendia miriştile arabile. Obiectivul acestui standard este menţinerea materiei organice in sol si prevenirea poluarii atmosferei.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 2 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016