Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
APIA: Fermierii afectati de seceta trebuie sa-si depuna cererile pentru despagubiri pana la sfarsitul lunii
Platile compensatorii se acorda pentru pierderile de venit survenite la culturile de porumb boabe, floarea-soarelui, soia, cartof, sfecla de zahar, legume in camp, plante de nutret, pasuni si fanete.
Cuantumurile maxime ale ajutorului de stat pentru producatorii persoane fizice sunt de 280 de lei/hectar la porumb boabe, 285 de lei/hectar la floarea-soarelui, 335 de lei/hectar la soia, 1.130 de lei/hectar la cartof, 600 de lei la sfecla de zahar, 1.490 de lei/hectar la legume de camp, 225,5 de lei/hectar la plante de nutret, 50 de lei/hectar la pasune si 75 de lei/hectar la faneata.
Pentru persoane juridice, precum si orice forme asociative cu sau fara personalitate juridica, cuantumurile maxime sunt duble fata de cele pentru persoane fizice, la toate culturile.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Propriul meu plan de afaceri
Stick-ul "Propriul meu plan de afaceri" Ai planuri de afaceri standard Esti o persoana dinamica Profita de Stick-ul "Propriul meu plan de afaceri" Ai 7 modele practice de planuri de afacere cu care obtii mai usor finantari si chiar fonduri europene la mai putin de 100 de lei Stick-ul "Propriul meu plan de...
valabila 48h
Schema a fost aprobata recent de Guvern prin Ordonanta de Urgenta si este destinata producatorii agricoli care isi desfasoara activitatea in productie agricola primara, respectiv producatorii agricoli persoane fizice care detin atestat de producator emis in baza Legii nr. 145/2014 pentru stabilirea unor masuri de reglementare a pietei produselor din sectorul agricol, producatorii agricoli persoane fizice autorizate, intreprinderi individuale si intreprinderi familiale, constituite potrivit Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 44/2008 privind desfasurarea activitatilor economice de catre persoanele fizice autorizate, intreprinderile individuale si intreprinderile familiale, cu modificarile si completarile ulterioare, producatori agricoli persoane juridice, precum si orice forme asociative cu sau fara personalitate juridica, constituite conform legii.
Pentru a beneficia de aceste ajutoare, producatorii trebuie sa detina proces-verbal de constatare si evaluare a pagubelor, incheiat in perioada 1 aprilie 2015 - 20 octombrie 2015, conform legislatiei pentru situatiile de urgenta, semnat de membrii comisiei si in care sa fie inscrise cel putin informatii privind cultura, suprafata calamitata, precum si procentul de calamitare de peste 30% si sa fie inregistrati in evidentele APIA cu cerere unica de plata aferenta anului 2015.
Nu sunt eligibili acestei scheme beneficiarii declarati de APIA neeligibili pentru schema de plata unica pe suprafata aferenta anului 2015, in urma controlului administrativ.
Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturi