Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

APIA incepe controalele in teren de saptamana viitoare

apia-incepe-controalele-in-teren-de-saptamana-viitoare

Numarul de fermieri verificati in aceasta campanie va fi mult mai mare decat cel din anii anteriori, iar cei care vor fi gasiti in nergula se vor numara printre ultimii autorizati la plata.


Inspectorii APIA se pregatesc ca, de saptamana viitoare, sa reia seria controalelor de toamna in teren, directorul adjunct al agentiei, Adrian Pintea, anuntand ca verificarile vor incepe din data de 19 septembrie.
 
Oficialul APIA a mai anuntat ca anul acesta, numarul celor controlati va fi mai mare decat cel din anii anteriori, decizia fiind luata dupa ce la controalele anterioare a ufost depistate nenumarate neconformitati in ceea ce priveste suprafetele declarate de fermieri.
 
Astfel, daca anul trecut esantionul de control a cuprins 56.669 de fermieri, anul acesta vor fi controlati 76.000, dintre care 16.000 vor fi verficati prin metoda clasica iar restul, de 60.000, prin teledetectie.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghid practic Realizarea de sapun natural


Realizarea de sapun natural este cea mai profitabila afacere Obtii venituri de 1 000 de lei pentru doar 2 ore de munca Ce contine Ghidul practic pentru realizarea de sapun natural Cum sa faci sapun 100 natural – nu numai informatiile de baza ci toate sfaturile si trucurile necesare pentru a obtine inca de la prima incercare ...

Oferta Speciala
valabila 48h

Controalele au rolul de a determina daca declaratiile fermierilor din cererile de plata pentru subventii corespund cu realitate, iar cei care vor fi verificati vor fi instiintati cu 24 de ore inainte de sosirea inspectorilor APIA.
 
„Nu este primul an in care se fac astfel de controale, acestea se fac incepand din 2007, in fiecare an. Controalele sunt anuntate cu 24 de ore inainte. Inspectorii de teren provin din cadrul centrelor judetene, serviciul specializat Control Intern, inclusiv colegii de la Biroul Inspectii, sunt un tot unitar care au facut inclusiv acele programe de instruire pentru controlul clasic si teledetectie. Atunci cand inspectorul vine in ferma, fermierul trebuie sa aiba la indemana toate documentele solicitate si sa nu aiba probleme in teren, in ceea ce priveste identificarea parcelelor pe care le lucreaza”, a declarat Adrian Pintera, citat de Agrointel.ro.
 
In cazul in care fermierul, deşi notificat, nu poate fi prezent, acesta este obligat sa imputerniceasca o alta persoana in baza unei declaratii pe propria raspundere şi a unei copii dupa buletinul sau cartea de identitate a beneficiarului exploatatiei, documente care vor fi anexate dosarului de control.
 
Fermierii in cazul carora vor fi gasite nereguli vor fi ultimii avizati la plata subventiilor in campania din 2016, urmand a incasa banii abia dupa  ce se vor finaliza controalele si vor corecta inexactitatile din documentatia depusa.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 3.88 din 21 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016