Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

APIA Tîrgu Mureş instruieşte fermierii pentru eficienta folosire a ajutoarelor europene

O delegaţie franco-italiană s-a aflat, zilele acestea, pe teritoriul judeţului în încercarea de a potenţa la maxim cooperarea dintre autorităţi şi producătorii agricoli români, în perspectiva atât de aşteptatelor ajutoare europene. Joi, oaspeţii străini, însoţiţi de Irina Georgescu (consilier pentru afaceri europene la MAPDR) şi Ştefania Costovici (consilier APIA) au avut un util schimb de opinii cu producătorii de fructe şi legume mureşeni.


Delegaţia, din care au făcut parte francezii Bernard Grinfeld, Liliane Torlet, Karine Oswald Poulet, Jean-Marie Pascal şi italienii Vincenzo Falconi şi Roberto Cherubini a fost invitată, pentru câteva ceasuri de relaxare la baza hipică „Mircea Chirvăsuţă" din Curteni, unde amfitrion a fost directorul coordonator adjunct al APIA Tîrgu Mureş, Viorel Bubău. Viorel Bubău ne-a declarat: „am dorit să ofer oaspeţilor noştri câteva momente de destindere, în compania acelora pe care îi consider adevăraţi prieteni, respectiv căluţii de la baza hipică „Mircea Chirvăsuţă". Discuţiile purtate cu fermierii mureşeni au fost rodnice şi pilduitoare.

Oaspeţii noştri au o vastă experienţă europeană în domeniul producerii, procesării şi desfacerii fructelor şi legumelor şi vă asigur că au împărtăşit-o pe larg cu mureşenii noştri. Astfel de acţiuni sunt doar la început şi cum promiteam, la instalarea mea în funcţie, ele se vor desfăşura întotdeauna în mijlocul producătorilor, la fermele şi locurile lor de muncă şi nu „la oraş", prin te miri ce săli de simpozioane şi şedinţe. Am spus, vom lucra cu oamenii, în mijlocul oamenilor căci nu este loc mai bun de a rezolva problemele decât locul unde acestea apar. Ajutoare vor fi, chiar substanţiale, însă trebuie să învăţăm cum să le primim şi folosim eficient".

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran


Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu"   Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...

Oferta Speciala
valabila 48h

Am vorbit, preţ de câteva minute, cu şeful delegaţiei, dl Bernard Grinfeld care ne-a declarat, în exclusivitate: „sunt fost director adjunct al Oficiului Fructelor, Legumelor şi Horticulturii din Paris, calitate în care am avut o serie de acţiuni la care au participat, pe lângă autorităţile române, fermierii din ţara dvs.; am ajutat producătorii români să se organizeze potrivit normelor europene fapt ce le va permite să beneficieze mai bine de ajutoarele comunitare.

Pentru aceia care se pot organiza, fie şi în forme elementare, dar recunoscute, vestea bună este că pot beneficia de ajutoare de până 75 la sută din totalul sumelor necesare, ceea ce le-ar permite să construiască clădiri pentru depozitare sau să-şi îmbunătăţească mijloacele de transport a produselor către pieţele de desfacere. Acţiunea noastră a fost demarată de peste trei ani şi este, oarecum, în faza terminală, sens în care vom avea, la Braşov, vineri dimineaţă (10 iulie), un fel de reuniune finală, pentru concluzii. Pot să vă spun, de pe acum, că noi credem că sunt reunite toate condiţiile administrative necesare demarării programelor de ajutorare a producătorilor români. Mă refer atât la Ministerul Agriculturii cât şi la Agenţia pentru Plăţi. La aceste nivele, dar şi la nivel regional, chiar local, există un personal calificat care deja cunoaşte foarte bine legislaţia şi reglementările europene fiind motivaţi pentru a dezvolta aceste oportunităţi.

Citeste mai mult in 24 de Ore Muresene
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016