APIA va avea o noua aplicatie IT. Fermierii vor trimite cererile de sprijin electronic
Publicat la data de 17 Mar. 2023 in:
Stiri Intergraph Computer Services, Greensoft, Technology Systems and Services International, Geodata Services si Siveco Technology au dat curs invitatiei Agentiei de Plati si Interventie pentru Agricultura la o licitatie. Aceasta a urmarit dezvoltarea unei aplicatii geospatiale pentru primirea cererilor unice de sprijin a fermierilor.
Contractul se va derula pe o perioada de patru ani si va avea un buget de 24,16 milioane de lei, fara TVA.
"APIA a demarat procedura de atribuire prin licitatie deschisa pentru achizitie servicii pentru dezvoltare, actualizare si mentenanta a unei aplicatii geospatiale pentru primire a cererilor unice de sprijin (o noua platforma GIS – Geospatial Aid Application - GSAA -).
Sistemul informatic actual utilizat de APIA, denumit IPA-ONLINE, este o aplicatie web bazata pe software liber si open-source (FOSS), care este gazduita pe serverele APIA, permitand personalului APIA si beneficiarilor vizualizarea si editarea informatiilor agricole intr-un mediu GIS folosind un browser si o interfata web, dezvoltata si actualizata din anul 2010, pe o platforma veche ce nu mai suporta actualizare / upgrade in functie de necesitatile APIA.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran
Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu" Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...
Oferta Speciala
valabila 48h
De asemenea, aplicatiile pot fi utilizate de institutiile statului care sunt implicate direct sau indirect in gestionarea fondurilor europene si nationale alocate pentru agricultura si nu in ultimul rand de potentialii beneficiari inregistrati in registrul fermierilor, registru gestionat de APIA", scrie in caietul de sarcini al licitatiei.
In cadrul proiectului de infratire dintre German Federal Ministry of Food, Agriculture and Consumer Protection si Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale din Romania a fost dezvoltat si intretinut sistemul IPA-Online.
IPA-Online este o aplicatie ce sta la dispozitia fermierilor de catre Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura. De asemenea, prin intermediul acesteia solicitantii de plati directe UE pot realiza online operatiunea de digitalizare si atribuire a parcelelor agricole. In acest sens, isi pot stabili declaratia de suprafata cuprinsa in cadrul cererii unice de plata.
Aplicatia pune la dispozitia beneficiarilor de plati pentru masurile de dezvoltare rurala prevazute de PAC 2014 - 2020 pe care APIA le gestioneaza, zone defavorizate etc, uneltele necesare pentru a putea verifica daca parcela solicitata se regaseste sau nu in una din zonele pentru care se poate aplica.
Aplicatia este necesara functionarilor APIA pentru realizarea activitatilor specifice pe fluxurile de primire cereri si de control administrativ.
"In acest sens, tinand cont de necesitatea implementarii noii Politicii Agricole Comune, PAC 2023-2027, este necesara achizitionarea unor noi servicii pentru dezvoltare, actualizare si mentenanta a unei aplicatii geospatiale pentru primire a cererilor unice de sprijin (o noua platforma GIS – Geospatial Aid Application - GSAA -), diferita de aplicatia informatica IPA-Online, utilizata la momentul actual de APIA, tinand cont si de noul context al politicii comune ce urmeaza a fi pusa in aplicare in perioada 2023-2027", se mai spune in caietul de sarcini.
Autor:
Redactia Agroromania
Cei doi autori care formeaza in prezent echipa din spatele acestui website va aduc zilnic cele mai relevante informatii si va mentin conectati la ceea ce conteaza cu adevarat. De la stiri generaliste pana la informatii de nisa, suntem aici pentru a va furniza doar ceea ce conteaza.
Idei de afaceri in agricultura
Afaceri cu trufe. Comoara din gradina de aluni
Trufa este una dintre putinele produse agricole a caror cerere este mult mai mare decat oferta. Spre deosebire de alte culturi traditionale (porumb, grau, vitade-vie etc.), cultura trufelor nu implica cheltuieli mari anuale cu investitia. Daca exista terenul, este vorba practic doar despre achizitio... citeste mai mult>>
Cultura de ricin: ce profit iti poate aduce afacerea
Ricinul este o planta tropicala oleaginoasa, originara din India si Africa. In prezent este cultivata la noi in tara in scop ornamental, industrial si medicinal. Uleiul de ricin este unul dintre cele mai folosite uleiuri datorita utilizarilor multiple, un numar de peste 200, dar si datorita calitati... citeste mai mult>>