Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Apicultorii au accesat doar 16,8% din valoarea fondurilor structurale
Apicultorii au accesat doar 16,8% din valoarea sprijinului financiar acordat prin Programul Naţional Apicol, în anul 2008, cumulând o sumă totală de 2.256.238, potrivit datelor furnizate agenţiei NewsIn de către Ministerul Agriculturii, Pădurilor şi Dezvoltării Rurale (MAPDR).
Preşedintele Asociaţiei Crescătorilor de Albine din România, Eugen Zorici, a declarat pentru NewsIn că principalul motiv pentru care apicultorii nu au putut accesa fondurile programului a fost faptul că aceştia şi-au înregistrat târziu familiile de albine la Autoritatea Naţională Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA).
"Din cauza birocraţiei, în multe judeţe, apicultorii şi-au înregistrat familiile la ANSVSA după data de 31 iulie şi astfel multe dosare au fost respinse. Mai mult, în judeţele Timiş şi Bistriţa toate dosarele au fost respinse", a explicat Zorici.
Conform datelor MAPDR, în 2008 au fost depuse 66 de cereri pentru accesarea fondurilor din cadrul Programului Naţional Apicol, 65 dintre acestea fiind aprobate. Suma totală autorizată şi plătită beneficiarilor a fost de 2.256.238 lei, dintr-un total de circa 13,4 milioane lei alocate pentru program în 2008.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Pasii catre o afacere de succes Berea Artizanala
Stiati ca romanii sunt printre cei mai mari consumatori de bere la nivel mondial Cu cei 85 de litri cap de locuitor an ne situam pe un „onorabil” loc 8 in Europa si pe locul 12 in clasamentul mondial liderii fiind cehii 142 de litri urmati de austrieci 105 litri si de nemti 104 litri Piata autohtona a berii...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
Pentru anul 2009, conform Deciziei Comisiei Europene din 17 august 2007 privind aprobarea Programului de îmbunătăţire a producţiei şi a comercializării produselor apicole, suma aprobată României este de 1.996.151 euro şi 6.652.471 lei.
Producţia totală de miere în anul 2008, a fost de 20.945 tone, cu 25% mai mult faţă de anul 2007.
Programul Naţional Apicol a fost aprobat în luna mai 2008 şi conţine tipurile de activităţi care vor fi finanţate şi condiţiile de acordare a sumelor pentru apicultorii organizaţi în asociaţii de crescători de albine, uniuni apicole, cooperative sau grupuri de producători. Ajutorul financiar se acordă pentru obţinerea unor produse apicole de calitate, pentru profilaxia şi combaterea varoozei, dar şi pentru repopulare. Comisia Europeană participă la finanţarea acestor măsuri cu până la 50% din cheltuielile efectuate de România pentru fiecare acţiune, excluzând TVA.
Autor:
Dragos Serban
Newsletter gratuit

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News