Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Apicultorii, solicitare privind oprirea insecticidele neonicotinoide

apicultorii-solicitare-privind-oprirea-insecticidele-neonicotinoide

Dupa ce MADR a autorizat refolosirea de insecticide neonicotinoide, apicultorii solicita dezamagiti interzicerea lor din nou.


"Am aflat cu mare mahnire ca MADR a autorizat si in acest an, cu caracter de urgenta si ca pretinsa situatie exceptionala, intr-al 8-lea an consecutiv, utilizarea temporara a tuturor celor trei insecticide din clasa neonicotinoidelor (imidacloprid, clotianidin si tiametoxam) pentru impregnarea semintelor de floarea-soarelui si sfecla de zahar. Am luat la cunostinta de aceasta situatie nu direct de la institutia pe care o conduceti, ci din presa, deoarece, in acest an, nu ati mai considerat necesar sa informati in avans si apicultorii, dar ati dat curs in mod neconditionat cererilor a patru organizatii ale marilor fermieri care v-au solicitat si in acest an autorizarea acestor molecule prin derogare de la interdictia europeana", se mentioneaza in scrisoarea semnata de Mircea Ciocan, presedintele ROMAPIS.
 
Mircea Ciocan atrage atentia ca regulamentul european 1053/2013 are prevederi stricte in privinta repetarii derogarilor de acest fel, care sunt concepute de legiuitor ca solutii de ultima instanta, in situatii cu adevarat de urgenta si cu caracter exceptional.
 
"In opinia noastra, MADR nu a indeplinit conditiile de emitere repetata a acestor derogari care s-au facut prin abuzarea legislatiei Europene, motiv pentru care solicitam corectarea acestor erori grave prin revocarea autorizatiilor nr. 13335, 13336 si 13337/18.12.2020. De aceste autorizari beneficiaza pe termen scurt un numar redus de entitati implicate in practicarea unei agriculturi intensive dar sunt in dauna mult mai multor alti actori din domeniul agricol al Romaniei, cu consecinte dezastruoase asupra mediului si cu riscuri majore pentru sanatatea populatiei, toate documentate stiintific la nivel international", se mai spune in document.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghid practic Realizarea de sapun natural


Realizarea de sapun natural este cea mai profitabila afacere Obtii venituri de 1 000 de lei pentru doar 2 ore de munca Ce contine Ghidul practic pentru realizarea de sapun natural Cum sa faci sapun 100 natural – nu numai informatiile de baza ci toate sfaturile si trucurile necesare pentru a obtine inca de la prima incercare ...

Oferta Speciala
valabila 48h
Presedintele ROMAPIS a mentionat ca autorizarile temporare emise si pentru anul 2021 plaseaza Romania "pe o pozitie rusinoasa, retrograda printre toate statele membre ale UE in privinta conformarii la directiile si cerintele clar formulate in sensul celor de mai sus in 'Pactul Verde European' si in special in strategiile 'De la Ferma la Furculita' si Strategia pentru Biodiversitate 2030".
 
Acesta sustine ca situatia este ingrijoratoare si sub aspectul elaborarii Planului National Strategic 2021(2023)-2027 unde se constata un nivel foarte scazut, "poate chiar inexistent de ambitie" in privinta reducerii utilizarii pesticidelor si identificarii solutiilor alternative, documentele de programare de pana acum facand complet abstractie de o veriga esentiala din productia agricola, si anume polenizatorii domestici si salbatici.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016