Familii de albine din judeţul Vaslui sunt tot mai puţine de la o zi la alta. Apicultori care aveau 100 de familii au mai rămas cu două, trei şi nici acum nu pot spune că a trecut pericolul şi vor rămâne măcar cu aceşti stupi. De vină pentru această situaţie sunt mai mulţi factori, dar cel decisiv a fost aportul apicultorului.
„Această situaţie deloc plăcută este rolul unor factori, cumulaţi. Este vorba de seceta prelungită de anul trecut care a slăbit familiile de albine, de toamna lungă şi iarna geroasă, ceea ce a însemnat în mod automat un consum mare de hrană şi apoi, gerul. La toate acestea se adaugă aportul apicultorului într-o proporţie de 90%. Dacă acesta nu a efectuat toate tratamentele şi nu au lăsat suficientă hrană albinelor, acum au rămas cu stupina aproape goală. Pericolul încă nu a trecut, fiindcă temperaturile continuă să fie în continuare destul de scăzute”, ne-a declarat Vasile Puf, directorul Asociaţiei Crescătorilor de Albine Vaslui. Din cele 40.000 de familii de albine, la o primă evaluare au pierit peste 15 la sută, dar foarte posibil acest procent va creşte până la sfârşitul lunii.
Citeste mai mult in Evenimentul
„Această situaţie deloc plăcută este rolul unor factori, cumulaţi. Este vorba de seceta prelungită de anul trecut care a slăbit familiile de albine, de toamna lungă şi iarna geroasă, ceea ce a însemnat în mod automat un consum mare de hrană şi apoi, gerul. La toate acestea se adaugă aportul apicultorului într-o proporţie de 90%. Dacă acesta nu a efectuat toate tratamentele şi nu au lăsat suficientă hrană albinelor, acum au rămas cu stupina aproape goală. Pericolul încă nu a trecut, fiindcă temperaturile continuă să fie în continuare destul de scăzute”, ne-a declarat Vasile Puf, directorul Asociaţiei Crescătorilor de Albine Vaslui. Din cele 40.000 de familii de albine, la o primă evaluare au pierit peste 15 la sută, dar foarte posibil acest procent va creşte până la sfârşitul lunii.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran
Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu" Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
Citeste mai mult in Evenimentul
Autor: AgroRomania.ro
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News