Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Aproape 100% dintre comercianţii din mediul rural vând mâncare alterată
Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor a oprit luna trecută de la comercializare peste 9 tone de alimente, amendând 767 de operatori economici din mediul rural cu suma de 2,2 mil. lei pentru încălcarea normelor privind calitatea, etichetarea şi depozitarea necorespunzătoare a 16 tone de alimente. Potrivit unui comunicat al ANPC, controalele s-au efectuat asupra a 1.021 de agenţi comerciali şi 55 tone de produse, în afara amenzilor contravenţionale fiind aplicate 203 avertismente.
Cea mai gravă abatere constatată a fost comercializarea produselor alimentare alterate. Abateri de acest fel s-au găsit în judeţele Satu Mare şi Vaslui (carne de pasăre cu arsuri de congelare), Galaţi (cârnaţi polonezi cu miros de rânced, acru şi suprafaţă mâzguită, cârnaţi Trandafir şi salam de vară cu modificări organoleptice de gust şi miros, cârnaţi dobrogeni şi cârnaţi polonezi cu membrană lipicioasă, mâzguită, cu miros şi culoare nespecifice), Braşov (aripi de pui congelate cu arsuri de congelare şi resturi de la operaţia de deplumare, respectiv pene grosiere, tuleie), în Bistriţa Năsăud (salam de vară cu pete de mucegai), Mehedinţi (tobă cu membrană lipicioasă şi pâine albă feliată, cu miez sfărâmicios), Tulcea (carne tocată preambalată decongelată, care prezenta culoare modificată), Mureş (roşii şi clementine alterate, pastă de mici, respectiv aripioare de pui ce prezentau culoare modificată, arsuri de congelare, dar şi ambalaje degradate), Neamţ (şunculiţă ardelenească, care prezenta pete de mucegai şi aspect specific, de produs alterat). "De menţionat situaţia gravă constatată în judeţul Tulcea unde se comercializau în vrac napolitane, turtă dulce şi fursecuri ce prezentau excremente de rozătoare", notează inspectorii.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Pasii catre o afacere de succes Berea Artizanala
Stiati ca romanii sunt printre cei mai mari consumatori de bere la nivel mondial Cu cei 85 de litri cap de locuitor an ne situam pe un „onorabil” loc 8 in Europa si pe locul 12 in clasamentul mondial liderii fiind cehii 142 de litri urmati de austrieci 105 litri si de nemti 104 litri Piata autohtona a berii...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
Citeste mai mult in Curierul National
Autor:
Dragos Serban
Newsletter gratuit
Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News