Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Aproape 3.000 de tineri au devenit fermieri cu acte în regulă şi cu bani de la UE în cont
2.783 de tineri români au primit bani de la Uniunea Europeană pentru a se face fermieri. În ultimii doi, primind de la UE sume cuprinse între 10.000 euro şi 25.000 euro, tinerii au avut şansa de a pune pe picioare o exploataţie agricolă.
“Am luat în arendă 50 hectare de păşune, am cumpărat 30 de vaci şi am pornit la drum cu ajutorul banilor primiţi de la Uniune. Pentru punctajul acumulat, ne-au revenit 18.000 euro. Proiectul nostru se derulează pe o perioadă de trei ani, astfel încât am primit în urmă cu un an şi jumătate, când am semnat contractual cu Agenţia de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală, 60% din sumă, urmând ca la finalizarea proiectului să primim şi restul banilor”, povesteşte Hadnagy Jolan din Lupeni, judeţul Harghita.
Pentru a fi considerat eligibil şi a primi banii de la UE, un solicitant trebuie să aibă vârsta de până la 40 de ani neîmpliniţi la momentul depunerii cererii şi să preia pentru prima dată o exploataţie agricolă cu o dimensiune minimă de 6 UDE (Unităţi de Dimensiune Economică). În acest caz va primi 10.000 euro nerambursabili. Pentru fiecare UDE suplimentară se acordă 2.000 euro, dar sprijinul total nu poate depăşi 25.000 euro, indiferent de dimensiunea exploataţiei. Astfel, pentru culturi de câmp (cereale şi plante tehnice) dimensiunea minimă este de 20 hectare. În plus, ferma trebuie să fie înregistrată în Registrul exploataţiilor agricole.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Pasii catre o afacere de succes Berea Artizanala
Stiati ca romanii sunt printre cei mai mari consumatori de bere la nivel mondial Cu cei 85 de litri cap de locuitor an ne situam pe un „onorabil” loc 8 in Europa si pe locul 12 in clasamentul mondial liderii fiind cehii 142 de litri urmati de austrieci 105 litri si de nemti 104 litri Piata autohtona a berii...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
Citeste mai mult in Capital
Autor:
Dragos Serban
Newsletter gratuit
Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News