Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Aproape 3.000 de tineri au devenit fermieri cu acte în regulă şi cu bani de la UE în cont


2.783 de tineri români au primit bani de la Uniunea Europeană pentru a se face fermieri. În ultimii doi, primind de la UE sume cuprinse între 10.000 euro şi 25.000 euro, tinerii au avut şansa de a pune pe picioare o exploataţie agricolă.
“Am luat în arendă 50 hectare de păşune, am cumpărat 30 de vaci şi am pornit la drum cu ajutorul banilor primiţi de la Uniune. Pentru punctajul acumulat, ne-au revenit 18.000 euro. Proiectul nostru se derulează pe o perioadă de trei ani, astfel încât am primit în urmă cu un an şi jumătate, când am semnat contractual cu Agenţia de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală, 60% din sumă, urmând ca la finalizarea proiectului să primim şi restul banilor”, povesteşte Hadnagy Jolan din Lupeni, judeţul Harghita.

Pentru a fi considerat eligibil şi a primi banii de la UE, un solicitant trebuie să aibă vârsta de până la 40 de ani neîmpliniţi la momentul depunerii cererii şi să preia pentru prima dată o exploataţie agricolă cu o dimensiune minimă de 6 UDE (Unităţi de Dimensiune Economică). În acest caz va primi 10.000 euro nerambursabili. Pentru fiecare UDE suplimentară se acordă 2.000 euro, dar sprijinul total nu poate depăşi 25.000 euro, indiferent de dimensiunea exploataţiei. Astfel, pentru culturi de câmp (cereale şi plante tehnice) dimensiunea minimă este de 20 hectare. În plus, ferma trebuie să fie înregistrată în Registrul exploataţiilor agricole.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghid practic Realizarea de sapun natural


Realizarea de sapun natural este cea mai profitabila afacere Obtii venituri de 1 000 de lei pentru doar 2 ore de munca Ce contine Ghidul practic pentru realizarea de sapun natural Cum sa faci sapun 100 natural – nu numai informatiile de baza ci toate sfaturile si trucurile necesare pentru a obtine inca de la prima incercare ...

Oferta Speciala
valabila 48h


Citeste mai mult in Capital
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016