Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Aproape jumatate din brutariile controlate ieri de politisti faceau evaziune fiscala

aproape-jumatate-din-brutariile-controlate-ieri-de-politisti-faceau-evaziune-fiscala

Bilantul final al actiunii in forta desfasurate ieri de Politia Capitalei la mai multi producatori din domeniul panificatiei este de 16 dosare penale si 17 amenzi, in valoare de aproximativ 180.000 de lei.


Dupa cum ati putut afla ieri din rubrica de Stiri a Agroromania, 100 de politisti de investigare a fraudelor si de la Ordine Publica  din cadrul Politiei Capitalei au desfasurat joi o serie de controale ce au vizat 40 de societati din domeniul panificatiei ce isi desfasoara activitatea in Bucuresti, actiunea avand in vedere respectarea ordonantei privind reducerea TVA la produsele de panificatie de la 24 la 9 la suta si combaterea faptelor de evaziune fiscala, dat fiind faptul ca respectiva masura doar a redus evaziunea in acest domeniu, insa nu a eradicat-o complet.
 
La momentul publicarii stirii, actiunea era inca in plina desfasurare iar datele obtinute pe surse  despre rezultatele controalelor erau unele provizorii, fiind vorba de opt dosare penale pentru evaziune si de 14 amenzi aplicate pentru diverse contraventii. Spuneam ca acestea se pot modifica, ceea ce s-a si intamplat, bilantul oficial prezentat in cursul acestei zile de Politia Capitalei specificand un numar dublu de dosare penale.
 
Mai exact, este vorba de 16 dosare penale, vizand 17 infractiuni de evaziune fiscale, ceea ce inseamna ca la aproape jumatate din societatile controlate erau comise astfel de fapte. In cazul celor 16 societati, politistii au constatat ca o parte din produse si materia prima folosita nu erau inregistrate in documentele contabile, fapt pentru care au intocmit pe numele administratorilor dosare penale pentru evaziune fiscala, valoarea estimata a prejudiciului creat fiind de aproximativ un milion de lei.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Lavanda cultura care iti aduce minimum 8 000 de euro profit


Cea mai profitabila cultura pe terenuri mici LAVANDA Planta este nepretentioasa se vinde excelent atat in Romania cat si la export si iti aduce un profit de peste 8 000 de euro ha Cele 7 mari avantaje ale cultivarii lavandei   1 Lavanda este o planta perfecta pentru solurile din Romania; 2 Nu este pretentioasa – suporta foarte...

Oferta Speciala
valabila 48h

 
In acelasi timp, politistii au mai depistat si 17 fapte de natura contraventionala, pentru care au aplicat tot atatea amenzi, in valoare totala de circa 180.000 de lei. Totodata, ca urmare a neregulilor depistate , a fost luata si masura confiscarii a cinci tone de faina, 1.200 de franzele si a 100 de kilograme de drojdie si produse de patiserie, marfuri ce nu fusesera trecute in evidentele contabile ale firmelor, in scopul sustragerii de la plata taxelor catre buget.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016