Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Aproximativ 600 de milioane de lei, alocati in 2019 investitiilor pentru irigatii

aproximativ-600-de-milioane-de-lei-alocati-in-2019-investitiilor-pentru-irigatii

Potrivit sefului MADR, 40 de obiective de investitii deja sunt in curs, iar anul acesta vor mai fi deschise alte 30 de noi obiective.


Anul acesta va continua programul de investitii in sistemul de irigatii, iar sumele prevazute se ridica la 600 de milioane de lei, dipa cum a declarat ministrul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, Petre Daea, in comisiile reunite pentru buget, finante si banci din Parlament.
 
„Si anul trecut, si acum doi ani, si anul acesta, dar si anul viitor, vom continua programul de investitii in sistemul de irigatii. Anul acesta avem aproximativ 600 de milioane de lei pentru irigatii si avem in curs 40 de obiective de investitii, mai deschidem inca 30, deci 70 de obiective de investitii. Daca vreti sa stiti am exact pe judete si pe localitati ca sa putem ajunge in 2020 la o suprafata de 2 milioane de hectare care pot fi irigate. Si la acesta ora in tara se lucreaza efectiv la obiectivele de investitii. Eu ma folosesc de fiecare data de o comunicare posibila de realizat, dat fiind faptul ca timpul este scurt pentru mine si extrem de pretios”, a precizat Daea.
 
Intrebat daca intentioneaza sa realizeze investitii in sistemul de irigatii, unde canalele sunt distruse si complet secate, ministrul a precizat ca exista o decizie politica in acest sens, dar si bani prevazuti in buget.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultivarea plantei cu 5 arome


Probabil acum auzi pentru prima oara de Schisandra Trebuie sa stii insa ca in Orient aceasta planta asemanatoare cu vita-de-vie cu fructe mici si rosii care cresc in ciorchine este la fel de celebra ca ginsengul gratie efectelor ei iesite din comun in combaterea unei game foarte largi de afectiuni – de la astm si tuberculoza pana la...

Oferta Speciala
valabila 48h

„Punerea in opera a celor doua milioane de hectare de irigatii este un obiectiv national. Spuneam ca 40 sunt acum obiective in lucru, 30 vor fi noi si va spun in premiera decizia pe care am luat-o, ca acea bucata din Canalul Siret-Baragan de 51,7 km, care are deja profilul facut, dar lucrari finalizate sunt numai pe 5,7 km, acolo am dat drumul la statia de pompare de la Haret, pentru a duce apa pe o suprafata de peste 3.000 de hectare. Este un canal care a fost abandonat de 30 si ceva de ani, iar acest canal a fost pus in functiune si se iriga la aceasta data. Vom face in continuare acelasi lucru, pentru ca merita si avem o decizie politica in aceasta directie si avem bani in buget”, a explicat seful MADR.
 
El a mentionat ca toate canalele si statiile de pompare vor fi reparate, calibrate si impermeabilizate.
 
„Categoric le vom repara. Am vorbit la general pe investitii si acestea sunt pe doua directii de actiune, prima este legata de statiile de pompare, acolo unde este sursa de apa si canalul de aductiune. Toate canalele si statiile de pompare vor fi reparate, calibrate, impermeabilizate, intr-un cuvant se afla intr-un proces de reabilitare prin planul national de irigatii” a mai spus ministrul.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 2 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016