Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

IMM Invest Plus: Buget majorat

imm-invest-plus-buget-majorat

Plafonul total al garantiilor pentru programul IMM Invest Plus 2022 s-a majorat. Guvernul Romaniei a aprobat noul program cu peste 10 miliarde de lei, venind la pachet cu o serie de modificari fata de cel anterior, IMM Invest.


In prezent, plafonul total al garantiilor a crescut de la 7,5 miliarde de lei la 17,75 miliarde de lei. De asemenea, se estimeaza ca numarul beneficiariloir va creste de la 10.704 la 24.786, a declarat Dan Carbunaru, purtatorul de cuvant al Guvernului.
 
"Programul acopera cam toata gama de operatori economici de pe teritoriul Romaniei. Raman aceleasi facilitati ca si in vechiul program numai ca intervin unele modificari in bine fata de vechiul program. 
 
Acum avem schema cadru ajutor temporar pentru intreprinderile afectate in urma agresiunii Ucrainei de catre Rusia si aici, in primul rand se acorda doua facilitati care pot fi cumulate: este vorba de un credit de investitii pentru 6 ani si un credit capital de lucru caruia i s-a dublat perioada de la 3 pana la 6 ani si le pot cumula, maxim zece milioane investitii, maxim 5 milioane capital de lucru. Daca pe IMM Invest pentru Covid maxim era 10 milioane, acum creditele se pot cumula, putand sa acceseze 15 milioane de lei", a precizat Dumitru Nancu, directorul general al FNGCIMM.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran


Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu"   Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...

Oferta Speciala
valabila 48h
In acest sens, bugetul schemei de ajutor de stat pentru ajutorul de stat sub forma de grant creste de la 1.93 miliarde de lei la aproximativ 390 milioane de euro, echivalentul in lei.
 
Intreprinderile mici cu capitalizare de piata medie sunt incluse in categoria beneficiarilor eligibili in cadrul subprogramelor Garant Construct si Innovation.
 
"O alta modificare este perioada. Perioada IMM Invest nu era decat de 8 luni de zile in care statul practic suporta dobanda, comisionul de garantare, de risc si de administrare. Acum practic avem 12 luni de zile in care costurile accesarii unui credit sunt suportate de catre Fondul de Garantare, adica de catre Guvernul Romaniei.
 
S-a modificat si garantia. Daca pe IMM Invest aveam 80% garantie, pe programul IMM Invest Plus garantia este de 90%. O alta modificare o reprezinta bugetul care practic s-a dublat, de la 7,5 miliarde, Guvernul l-a dublat, avem peste 17,5 miliarde plafon de garantare care se imparte pe fiecare program si pe fiecare finantator", a declarat Dumitru Nancu intr-un interviu pentru DCNews.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton