Mierea e considerata în general ca un aliment natural. Exista în Argeș, însa, și șase apicultori înregistrați ca producatori de miere ecologica. Trei dintre producatorii acestei mieri ultranaturale sînt din Ciofrîngeni - printre ei și cel cu stupina cea mai mare.
Aurelian Chilom e binecunoscut la primarie, scrie ziarul Curierul Zilei. „Cum sa nu-l știm? Doar albinele lui ne mușca și pe noi“, îl recomanda funcționarii. Din 15 aprilie pîna în 15 septembrie, este mai mereu pe drum: în Calarași - la rapița, la Calafat - la salcîm, înapoi acasa la Ciofrîngeni, apoi la munte, la București - la tei și la masivul de tei Ciucurova, din Tulcea, în Dobrogea - la floarea-soarelui și, în final, în august-septembrie, în Delta. L-am gasit acasa doar în perioada culesului de salcîm din zona sa. Eco-apicultorul a început stuparitul la 17 ani, cu 20 de familii. Acum are 41 de ani - e înca tînar pentru aceasta branșa - și are aproape 600 de familii de albine, din care 450 pe sistem ecologic. Ele reprezinta singura sursa de venit a familiei și, în același timp, „pasiunea vieții lui“. Casa mare și gospodaria frumoasa din jur sînt facute doar din stuparit, ne arata.
Practica sistemul ecologic înca din 1996 și își livreaza produsul exclusiv pe piața din Germania. Pentru aceasta este controlat regulat de o firma germana, cu care a învațat ca „nu e de joaca“ în privința respectarii cu strictețe a normelor. Regreta, însa, ca, în timp ce nemții consuma în medie 2 kg miere pe an, la noi nu se consuma nici macar 50 g/an.
„Nu avem cultura necesara, pentru ca altfel producția româneasca de 7 - 8.000 tone de miere s-ar vinde numai la noi. Doar cei care au prieteni stupari sau care au auzit întîmplator de efectele benefice ale mierii, mai ales pentru copii sau pentru diverse boli, o consuma regulat“, spune producatorul ecologic care, de trei ani, este recunoscut și de Ministerul Agriculturii din România.
Aurelian Chilom e binecunoscut la primarie, scrie ziarul Curierul Zilei. „Cum sa nu-l știm? Doar albinele lui ne mușca și pe noi“, îl recomanda funcționarii. Din 15 aprilie pîna în 15 septembrie, este mai mereu pe drum: în Calarași - la rapița, la Calafat - la salcîm, înapoi acasa la Ciofrîngeni, apoi la munte, la București - la tei și la masivul de tei Ciucurova, din Tulcea, în Dobrogea - la floarea-soarelui și, în final, în august-septembrie, în Delta. L-am gasit acasa doar în perioada culesului de salcîm din zona sa. Eco-apicultorul a început stuparitul la 17 ani, cu 20 de familii. Acum are 41 de ani - e înca tînar pentru aceasta branșa - și are aproape 600 de familii de albine, din care 450 pe sistem ecologic. Ele reprezinta singura sursa de venit a familiei și, în același timp, „pasiunea vieții lui“. Casa mare și gospodaria frumoasa din jur sînt facute doar din stuparit, ne arata.
Practica sistemul ecologic înca din 1996 și își livreaza produsul exclusiv pe piața din Germania. Pentru aceasta este controlat regulat de o firma germana, cu care a învațat ca „nu e de joaca“ în privința respectarii cu strictețe a normelor. Regreta, însa, ca, în timp ce nemții consuma în medie 2 kg miere pe an, la noi nu se consuma nici macar 50 g/an.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Propriul meu plan de afaceri
Stick-ul "Propriul meu plan de afaceri" Ai planuri de afaceri standard Esti o persoana dinamica Profita de Stick-ul "Propriul meu plan de afaceri" Ai 7 modele practice de planuri de afacere cu care obtii mai usor finantari si chiar fonduri europene la mai putin de 100 de lei Stick-ul "Propriul meu plan de...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
„Nu avem cultura necesara, pentru ca altfel producția româneasca de 7 - 8.000 tone de miere s-ar vinde numai la noi. Doar cei care au prieteni stupari sau care au auzit întîmplator de efectele benefice ale mierii, mai ales pentru copii sau pentru diverse boli, o consuma regulat“, spune producatorul ecologic care, de trei ani, este recunoscut și de Ministerul Agriculturii din România.
Autor: AgroRomania.ro
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News