Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Argeş: şase apicultori sunt înregistraţi ca producători de miere ecologică
Mierea e considerata în general ca un aliment natural. Exista în Argeș, însa, și șase apicultori înregistrați ca producatori de miere ecologica. Trei dintre producatorii acestei mieri ultranaturale sînt din Ciofrîngeni - printre ei și cel cu stupina cea mai mare.
Aurelian Chilom e binecunoscut la primarie, scrie ziarul Curierul Zilei. „Cum sa nu-l știm? Doar albinele lui ne mușca și pe noi“, îl recomanda funcționarii. Din 15 aprilie pîna în 15 septembrie, este mai mereu pe drum: în Calarași - la rapița, la Calafat - la salcîm, înapoi acasa la Ciofrîngeni, apoi la munte, la București - la tei și la masivul de tei Ciucurova, din Tulcea, în Dobrogea - la floarea-soarelui și, în final, în august-septembrie, în Delta. L-am gasit acasa doar în perioada culesului de salcîm din zona sa. Eco-apicultorul a început stuparitul la 17 ani, cu 20 de familii. Acum are 41 de ani - e înca tînar pentru aceasta branșa - și are aproape 600 de familii de albine, din care 450 pe sistem ecologic. Ele reprezinta singura sursa de venit a familiei și, în același timp, „pasiunea vieții lui“. Casa mare și gospodaria frumoasa din jur sînt facute doar din stuparit, ne arata.
Practica sistemul ecologic înca din 1996 și își livreaza produsul exclusiv pe piața din Germania. Pentru aceasta este controlat regulat de o firma germana, cu care a învațat ca „nu e de joaca“ în privința respectarii cu strictețe a normelor. Regreta, însa, ca, în timp ce nemții consuma în medie 2 kg miere pe an, la noi nu se consuma nici macar 50 g/an.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghid practic Realizarea de sapun natural
Realizarea de sapun natural este cea mai profitabila afacere Obtii venituri de 1 000 de lei pentru doar 2 ore de munca Ce contine Ghidul practic pentru realizarea de sapun natural Cum sa faci sapun 100 natural – nu numai informatiile de baza ci toate sfaturile si trucurile necesare pentru a obtine inca de la prima incercare ...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
„Nu avem cultura necesara, pentru ca altfel producția româneasca de 7 - 8.000 tone de miere s-ar vinde numai la noi. Doar cei care au prieteni stupari sau care au auzit întîmplator de efectele benefice ale mierii, mai ales pentru copii sau pentru diverse boli, o consuma regulat“, spune producatorul ecologic care, de trei ani, este recunoscut și de Ministerul Agriculturii din România.
Autor:
Dragos Serban
Newsletter gratuit
Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News
Idei de afaceri in agricultura