Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Asociatia Producatorilor Agricoli din Braila acuza Finantele si Agricultura de dezinteres si rea-vointa


Ministerul de Finante trateaza cu nonsalanta si dezinteres gestionarea fondurilor europene puse la dispozitia Romaniei de catre Uniunea Europeana pentru sprijinul activitatii din agricultura. Acuzatia vine din partea Asociatiei Producatorilor Agricoli – APA – Braila, care sustine ca institutia refuza sa puna la dispozitia agricultorilor din zonele defavorizate peste 120 de milioane de euro.
Concret, Uniunea Europeana acorda agricultorilor, situati in zone defavorizate, un sprijin financiar, care se acorda impreuna cu o cofinantare din bugetul national, in proportie de 80%, la 20%. Intrucat Ministerul de Finante – implicat special un anume domn Gherghina – refuza sa puna la dispozitie suma destinata cofinantarii (20%), peste 120 milioane de Euro raman neutilizate in contul Ministerului de Finante si nu ajung la agricultori, se arata intr-un comunicat al Asociatiei, semnat de presedintele Costica Macelaru.

Chiar daca definirea si delimitarea zonelor defavorizate, sunt, in unele cazuri contestabile, gestul iresponsabil al Ministerului de Finante, aduce un plus de prejudicii agriculturii romanesti, drept pentru care, APA Braila, solicita conducerii LAPAR sa intreprinda demersuri ferme, pana la nivelul primului ministru al Guvernului Romaniei si chiar la Presedentia Romaniei, se mai precizeaza in comunicat.

Nereguli sesizate la incasarea subventiilor
Surse din Ministerul Agriculturii citate de APA Braila releva nereguli grave in gestionarea si acordarea subventiilor, in ultimii ani, care, potrivit opiniei agricultorilor braileni, prejudiciaza grav agricultorii onesti.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online


Vrei sa demarezi o afacere online Secretele comertului online iti sunt in sfarsit dezvaluite in stick-ul “Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online” Te gandesti sa demarezi o afacere orice fel de afacere Atunci primul pas pe care il ai OBLIGATORIU de facut consta in realizarea unui mic studiu de piata serios...

Oferta Speciala
valabila 48h


Astfel, mai multe dosare inregistrate la sfarsitul anului trecut la legea 150 n-au putut fi onorate, datorita depasirii plafonului de buget pe acest sprijin. Din situatiile existente rezulta ca au fost contractate mai multe credite de productie pe termen scurt, care au facut ca unii beneficiari sa incaseze de cateva ori drepturile legal cuvenite.

Deasemenea, nereguli flagrante se inregistreaza si la carcasa de porc, unde apar, la unii crescatori, livrari in apropierea sarbatorilor de Craciun, mult peste capacitatea lor de crestere, precum si la laptele de vaca, unde in ciuda scaderii declarative a livrarilor motivate de importuri, platile cresc an de an.

Aceste aspecte ale gestionarii bugetului de subventii, au condus la imposibilitatea acordarii sprijinului de stat, unor producatori agricoli onesti, care au asteptat in zadar sumele cuvenite. Adresam o somatie publica conducerii Ministerului Agriculturii, si Agentiei pentru Plati si Interventii in Agricultura, pentru a deschide o ancheta serioasa asupra acestor aspecte si a informa agricultorii si opinia publica, cu privire la aceste fraude si masurile intreprinse, pentru recuperarea sumelor platite abuziv, declara presedintele APA Braila, Costica Macelaru.

Totodata APA Braila cheama conducerile LAPAR, si a celorlalte federatii reprezentative, sa se implice direct in solutionarea acestor nereguli semnalate la Ministerul Agriculturii.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016