Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Asociația țărănească Eco Ruralis devine membră a Via Campesina Europa

Asociația Eco Ruralis – în sprijinul țăranilor ecologici și traditionali”, cu sediul la Cluj Napoca, a fost acceptată ca membră în Via Campesina Europa. “Via Campesina”, sau în românește “Calea țărănească” este Confederația Internațională a Țăranilor, având reprezentare pe toate continentele. Eco Ruralis este prima asociație membră din România și din Europa Centrală și de Est. În cadrul Via Campesina, Eco Ruralis va susține viziunea micilor țărani români și est europeni și va promova conceptul de Suveranitate Alimentară.
Asociația Eco Ruralis a devenit membră a Via Campesina Europa prin vot unanim, cu ocazia Adunării Generale europene care a avut loc în 15-17 februarie, la Novain la Niueve, Belgia. Eco Ruralis are statut de membru candidat pentru un an de zile, urmând ca in 2012 să devină membru cu drepturi depline.

Via Campesina este Confederația Internațională a Țăranilor, fondată la începutul anilor '80 de o coaliție de organizații țărănești din America Latină, Asia și Europa. In Europa a fost cunoscută drept Coordonarea Europeană a Micilor Fermieri din 1986 până în 2008, când a preluat numele actual – Via Campesina Europa.

Via Campesina Europa declară: "Obiectivul nostru principal este lupta produse alimentare şi politici agricole bazate pe mai multă legitimitate, corectitudine, solidaritate şi durabilitate, necesare în Europa pentru a asigura securitatea alimentară, siguranţa alimentară, sănătatea publică, ocuparea forţei de muncă în zonele rurale şi pentru a aborda problemele legate de criza alimentară globală şi schimbările climatice".

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran


Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu"   Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...

Oferta Speciala
valabila 48h

Ca organizaţie membră a Via Campesina, Eco Ruralis susține punctele de vedere ale ţăranilor români în mişcarea internaţională, asigurându-vă că vocile româneşti sunt auzite în dezbaterile despre politicile agricole mondiale, cum ar fi cele organizate de Organizaţia Naţiunilor Unite pentru Alimentaţie şi Agricultură (FAO) şi dezbaterile în curs de desfăşurare cu privire la politica agricolă comună a Uniunii Europene.

Co- preşedintele Eco Ruralis, Willy Schuster, reprezinta Europa de Est şi Via Campesina ca parte a unui grup de lucru FAO privind drepturile ţăranilor şi politicile agricole globale. Eco Ruralis îşi propune de asemenea să promoveze conceptul de suveranitate alimentară în România pentru politica agricolă românească. Mișcarea pentru suveranitate alimentară a fost iniţiată de Via Campesina în 1996. Prin suveranitate alimentară înțelegem "dreptul oamenilor de a-și defini propriile sisteme de hrană, agricultură, creşterea animalelor şi pescuit, fără a abuza drepturile oamenilor din țările din lumea a treia."

Eco Ruralis promovează suveranitatea alimentară ca o bază pentru toate politicile agricole la nivelul UE, la nivel naţional românesc şi la nivel local. Politicile actuale sunt în mare măsură create pentru privarea fermierilor din aceste drepturi şi situația trebuie să fie inversată. Ca parte a acestei viziuni, Eco Ruralis este împotriva agrobusiness-ului care acaparează teren agricol în scopul de a dezvolta produse alimentare pentru export. De asemenea, Eco Ruralis este împotriva utilizării organismelor modificate genetic în agricultură și brevetării/patentării seminţelor de către corporaţii deoarece reprezintă o ameninţare existenţială pentru țăranii români. Noi apărăm pentru ţărani dreptul de a reproduce şi reutiliza seminţe tradiţionale, iar pentru consumatori dreptul de a putea să cumpere produse alimentare la pieţele locale, direct de la producători.

Politicile agricole trebuie să pună țăranii pe primul plan!
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton