Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Asociere strategica romano- daneza in domeniul agriculturii:
Grupul Agricover devine partener al unui lider european in consultanta agricola


Grupul Agricover, unicul furnizor de solutii complete pentru agricultură din România, si Danish Agricultural Advisory Service, unul dintre liderii pietei europene de consultanta pentru agricultura, s-au asociat infiintand o companie mixta romano - daneza, AgroAdvice, care va oferi asistenta femierilor romani pentru a-si optimiza activitatea, a-si creste profitabilitatea si a fi competitivi pe piata Uniunii Europene si la nivel mondial.

Agricultura romaneasca are un potential enorm pe care ne propunem sa il transformam in realitate, data fiind experienta Danish Agricultural Advisory Service (DAAS) in ceea ce priveste consultanta oferita fermierilor dintr-o serie de tari europene, care va completa expertiza locala a Grupului Agricover”, a aratat Ejnar Schultz, Deputy Managing Director DAAS.

AgroAdvice va furniza atat consultanta tehnica de specialitate, cat si financiara pentru fermele de pe teritoriul Romaniei, indiferent daca acestea se afla in proprietatea unor actionari romani sau apartin unor investitori straini. „Obiectivul va fi de a optimiza productia agricola tinand cont de conditiile de piata si de specificitatile legale si financiare care privesc fiecare ferma in parte”, a adaugat Ejnar Schultz.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Afacere la cheie cu flori in ghiveci


Aveti un teren de 100 mp Puteti castiga fara efort 30 000 de euro an cultivand si comercializand FLORI IN GHIVECI   Florile in ghiveci castiga din ce in ce mai mult teren   Motivul este usor de intuit – florile in ghiveci rezista un timp mai indelungat – si acesta este un aspect care conteaza enorm mai ales daca este...

Oferta Speciala
valabila 48h

Consultantii AgroAdvice vor oferi consultanta fermierilor pentru intregul ciclu agricol, cuprinzand inclusiv planificarea rotatiei culturilor pe un termen de 3- 5 ani, realizarea tuturor activitatilor de intretinere a culturilor, cele mai eficiente utilaje care trebuie folosite, sistemele de irigatii, precum si in ceea ce priveste aspectele economice si financiare ale managementului unei ferme. AgroAdvice va avea inclusiv un centru de suport tehnic telefonic pentru evaluarea situatiilor de urgenta.

Compania Agro Advice este detinuta in proportii egale de catre cei doi fondatori – Grupul Agricover si, respectiv, DAAS. Pentru perioada ramasa pana la finele anului in curs, planul de business al AgroAdvice prevede investitii in valoare de cca 500.000 Euro si startul unui amplu program de transfer al know-how-ului specific din Danemarca: membrii ai staff-ului DAAS si o serie de consultanti danezi se vor reloca in Romania si vor fi implicati direct in dezvoltarea companiei, in proiectele de dezvoltare a fermelor locale, vor sustine programe de training pentru specialistii romani care vor colabora cu AgroAdvice etc. Obiectivele de business ale AgroAdvice prevad trecerea pe profit in anul 2010.

Parteneriatul dintre Grupul Agricover si Danish Agricultural Advisory Service s-a materializat inclusiv prin infiintarea unei organizatii non-profit, Fundatia Europeana pentru Dezvoltare Agricola si Rurala (FEDAR), in care cele doua companii sunt membrii fondatori. Principalele scopuri ale FEDAR sunt dezvoltarea mediului rural din Romania si, respectiv, sprijinirea fermierilor in accesarea fondurilor europene si implementarea proiectelor astfel finantate. „Pentru Grupul Agricover, dezvoltarea mediului rural si a fermelor romanesti a devenit o parte a filosofiei corporatiste, atat din prisma sprijinului pe care orice companie importanta trebuie sa-l dea comunitatilor locale, cat si pentru ca toti jucatorii seriosi din domeniul agro- alimentar pot evolua pe termen lung doar odata cu intregul domeniu. Astfel, implicarea Agricover si sprijinul acordat FEDAR au venit de la sine”, a aratat Jabbar Kanani, Presedintele Grupului Agricover.

„Grupul Agricover are aproape 10 de activitate pe piata locala si un model de business care ne permite sa fim singurul furnizor de solutii complete pentru agricultura din Romania. Parteneriatul cu o organizatie precum DAAS, care are o vasta experienta la nivel european, creste o data in plus nivelul de expertiza pe care il putem oferi fermierilor prin intermediul ambelor entitati nou infiintate, iar acest lucru va contribui la dezvoltarea domeniului agricol in ansamblu”, a conchis Jabbar Kanani.

Grupul Agricover este unicul furnizor de soluţii complete pentru agricultură din Romania, un integrator în circuitul produselor şi serviciilor din agricultură, deţinând poziţia de lider pe piaţa pachetelor tehnologice şi a serviciilor armonizate pentru agricultură. Înfiinţată în anul 2000, prin fuziunea dintre SC COMCEREAL SA Buzău şi Ulvex SA Buzău, Agricover şi-a extins afacerile în domeniul agribusiness-ului, oferind în prezent soluţii integrate pentru fermieri. Având aproximativ 800 de angajati, Grupul Agricover este structurat pe 6 divizii şi companii: Agricover Distribuţie, Agricover Cereale, Agricover Sămânţă, Agricover Silozuri, Agricover Logistică şi Agricover Credit.

Prin pachetele tehnologice, Agricover oferă clienţilor seminţele, îngrăşămintele şi produsele fitosanitare  necesare, în timp ce serviciile integrate oferite fermierilor includ consultanţă tehnică de specialitate, suport financiar, asigurarea recoltei, servicii logistice şi de siloz, precum şi sprijin în valorificarea culturilor.

Grupul Agricover acoperă întreg teritoriul României: 68 de reprezentanţi de vânzări şi achiziţii cu studii de specialitate, personal specializat în serviciile financiare oferite fermierilor, consultanţi şi specialişti de la instituţii renumite în domeniul agricol. În ceea ce priveşte activitatea de preluare a cerealelor, aceasta se desfăşoară în 32 puncte de lucru, baze de recepţie şi silozuri, situate în 9 judeţe, compania dispunând de o capacitate totală de depozitare de cca. 700.000 tone şi ocupând astfel locul al doilea din punct de vedere al capacităţii de depozitare a cerealelor în România.

In 2009, impreuna cu Danish Agricultural Advisory Service (DAAS), unul dintre liderii pietei europene de consultanta pentru agricultura, Agricover a infiintat AgroAdvice, o companie de consultanta care sprijina femierii romani sa isi creasca profitabilitatea si sa fie competitivi pe piata UE si la nivel mondial. Parteneriatul cu DAAS include si un ONG- Fundatia Europeana pentru Dezvoltare Agricola si Rurala (FEDAR), in care cele doua companii sunt membrii fondatori. Principalele scopuri ale FEDAR sunt dezvoltarea mediului rural din Romania si, respectiv, sprijinirea fermierilor in accesarea fondurilor europene si implementarea proiectelor astfel finantate.

Danish Agricultural Advisory Service (DAAS) este cea mai mare organizatie europeana de consultanta pentru agricultura si una dintre cele mai vechi entitati de profil, a carei istorie incepe in 1875.

DAAS este o organizatie non-profit care reuneste 36 de centre locale de consultanta pentru agricultura si un centru national, reteaua apartinand si, in acelasi timp, furnizand servicii de consultanta tehnica si financiara fermierilor din Danemarca.

DAAS cuprinde cca 3.500 de specialisti si, incepand cu 1990, prin departamentul sau international, a desfasurat proiecte de consultanta pentru fermieri si companii din Africa, Asia, America Latina, Rusia, Tarile Baltice, diferite state din Balcani si Centrul Europei etc. Datorita numarului sau mare de experti, a experientei si profesionalismului acestora, DAAS are capacitatea de a oferi consultanta de specialitate la standarde inalte in orice zona a lumii.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016