Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
ATON - Tun nemţesc de 30 de milioane euro la SAPARD
Oficiul European Antifraudă de la Bruxelles şi Departamentul de Luptă Antifraudă de pe lângă Guvernul României investighează o ţeapă de 30 de milioane de euro din fonduri europene SAPARD. În vizor este grupul de firme germane Aton GmbH din oraşul Fulda, care a realizat o veritabilă caracatiţă de firme prin care a reuşit să pună mâna pe imensa sumă destinată, ironic, revitalizării agriculturii româneşti.
Prinşi cu mâţa în sac, nemţii au creat o diversiune prin care au aruncat vina pe asociatul lor din judeţul Timiş, omul de afaceri Nikolaus Mann. Pe numele său au fost deschise mai multe dosare şi a fost declanşată o furibundă campanie mediatică împotriva sa. El este acuzat de foştii asociaţi germani că ar fi deturnat peste 80 de milioane de euro, lucru nedovedit încă de procurorii DIICOT. Diversiunea trebuia să distragă atenţia de la frauda comisă de nemţi, însă de la Bruxelles lucrurile se văd tocmai invers.
Surse din cadrul OLAF de la Bruxelles afirmă că în spatele grupului Aton GmbH ar fi şapte investitori germani, dintre care cel puţin patru sunt foşti ofiţeri de informaţii ai serviciilor din fosta RFG. Aton GmbH a înfiinţat în România o reţea de firme cu profil agricol prin care a fraudat fonduri europene SAPARD. Ei au folosit metoda deja consacrată prin care au achiziţionat utilaje şi alte bunuri de la o firmă la alta, iar ulterior au fuzionat prin absorbţie în alte firme, deţinute tot de Aton GmbH, dar care nu îndeplineau criteriile de eligibilitate. Mai mult, au raportat ca fiind funcţionale obiective finanţate prin SAPARD, dar care nu funcţionează nici astăzi.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran
Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu" Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
Citeste mai mult in Jurnalul National
Autor:
Dragos Serban
Newsletter gratuit
Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News
Idei de afaceri in agricultura