Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Aurel Popescu (ROMPAN) susţine necesitatea relaxării creditării


Presedintele Patronatului Roman din Industria de Morarit, Panificatie si Produse Fainoase - ROMPAN, Aurel Popescu, afirma ca sectorul de morarit si panificatie din Romania este extrem de afectat de criza economica si financiara si ca, fara o cofinantare din partea statului a proiectelor care au accesat fonduri europene, acest domeniu, in lipsa relaxarii creditarii, poate avea mari probleme.
Popescu a precizat ca proiectele au fost depuse pe vremea cand cursul leu/ euro era de 3,6-3,7, iar in prezent este de 4,2-4,3 lei, motiv pentru care diferenta de curs valutar nu poate fi acoperita "din buzunarul agentilor economici care castiga 2 lei pe paine".

"Este nevoie sa se faca ceva cu aceasta diferenta de curs valutar. Totodata, este problema accesarii, in continuare, a fondurilor structurale, pentru ca aceste fonduri pot fi accesate numai daca vii si tu cu bani, iar noi nu avem bani pentru ca lucram la limita profitabilitatii, din cauza economiei subterane. Creditele sunt extrem de scumpe. Si aici trebuie gasit ceva pentru cofinantarea unitatilor pentru a putea accesa aceste fonduri europene", a declarat Aurel Popescu.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultivarea plantei cu 5 arome


Probabil acum auzi pentru prima oara de Schisandra Trebuie sa stii insa ca in Orient aceasta planta asemanatoare cu vita-de-vie cu fructe mici si rosii care cresc in ciorchine este la fel de celebra ca ginsengul gratie efectelor ei iesite din comun in combaterea unei game foarte largi de afectiuni – de la astm si tuberculoza pana la...

Oferta Speciala
valabila 48h


In opinia sa, din punct de vedere al importurilor, criza poate afecta grav acest domeniu de activitate, ca urmare a TVA-ului redus practicat de alte state europene. "Acum lucram cu grau romanesc, dar maine-poimaine vom lucra cu grau din import. Lucram cu foarte multe materiale din import. Or, toate aceste materiale le luam la preturi mai mari si influenteaza pretul produsului finit. Cred ca, pana la noua recolta, totul este in regula. Am avut o recolta buna din punct de vedere cantitativ, dar nu atat de buna calitativ. Daca nu vom putea accesa credite nu ne vom dezvolta. Nu vom accesa fonduri europene, atunci banii se intorc la Bruxelles. Nu cred ca intram in colaps, dar ramanem intr-un mediu rudimentar in multe unitati care ar trebui sa acceseze fonduri ca sa treaca la tehnologii bune", a explicat presedintele ROMPAN.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016