Autor: AgroRomania.ro
Publicat in: Stiri

Producatorii au anuntat ca vor folosi retete vechi de peste 30 de ani, sustinand ca painea cumparata „pe cartela” inainte de revolutie este mai sanatoasa decat cea din ziua de azi.
O initiativa inedita a producatorilor din industria de panificatie va fi pusa din aplicare incepand de luna viitoare, cand de pe rafturi va putea fi cumparata paine cu gust similar celei obtinute cu mari eforturi, in anii din vremea comunismului.
Nu este vorba de o initiativa a nostalgicilor acelor vremuri ci a brutarilor care au decis sa scoata de la sertar retetele vechi de peste 30 de ani, dupa care se produceau celebrele franzele cumparate pe cartela dar si batoanele cu mac sau chiflele numite generic „japoneze”.
Anuntul a fost facut de Aurel Popescu, presedintele Rompan, care a declarat ca dupa 1 noiembrie vor aparea pe piata mai multe sortimente de paini facute dupa reţete din comunism, printre care franzela „Bucuresti”, lunga de 65 de centimetri, sortimente care contin, pe langa ingredientele clasice, si zahar, lapte si grasimi.
„Incepand cu 1 noiembrie, vom lansa pe piata mai multe sortimente de paine mai speciala, premium, care vor fi realizate dupa retete vechi de acum 30 de ani. Avand adaosuri de zahar, lapte si grasimi, aceste paini vor fi mai scumpe decat cele clasice. Retetele de paine de dinainte de 1989 erau mai bune si mai sanatoase decat cele de acum, erau mai naturale, pentru ca nu contineau amelioratori”, a precizat in acest sens presedintele Rompan.
Noile tipuri de paine vor fi insotite de un certificat eliberat de Ministerul Agriculturii, care sa ateste ca respecta retetele vechi si ca nu contin amelioratori.
Aurel Popescu afirma ca retetele vechi nu mai erau aplicate de multa vreme nici in cazul painii premium, iar laptele era inclocuit cu apa, sau untul cu margarina.
„Vom iesi pe piata cu paine alba, semialba, neagra sau cu cartofi, dar si cu paine cu secara. Vom reface si franzela Bucuresti, care pana in 1989 se gasea pe piata in Capitala. Era ca o bagheta lunga de 65 de centimetri si cantarea 400-500 de grame, si continea faina alba, drojdie, apa, sare, lapte, margarina si zahar”, a afirmat presedintele patronatului din industria de panificatie.
Nu este vorba de o initiativa a nostalgicilor acelor vremuri ci a brutarilor care au decis sa scoata de la sertar retetele vechi de peste 30 de ani, dupa care se produceau celebrele franzele cumparate pe cartela dar si batoanele cu mac sau chiflele numite generic „japoneze”.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran
Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu" Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
Anuntul a fost facut de Aurel Popescu, presedintele Rompan, care a declarat ca dupa 1 noiembrie vor aparea pe piata mai multe sortimente de paini facute dupa reţete din comunism, printre care franzela „Bucuresti”, lunga de 65 de centimetri, sortimente care contin, pe langa ingredientele clasice, si zahar, lapte si grasimi.
„Incepand cu 1 noiembrie, vom lansa pe piata mai multe sortimente de paine mai speciala, premium, care vor fi realizate dupa retete vechi de acum 30 de ani. Avand adaosuri de zahar, lapte si grasimi, aceste paini vor fi mai scumpe decat cele clasice. Retetele de paine de dinainte de 1989 erau mai bune si mai sanatoase decat cele de acum, erau mai naturale, pentru ca nu contineau amelioratori”, a precizat in acest sens presedintele Rompan.
Noile tipuri de paine vor fi insotite de un certificat eliberat de Ministerul Agriculturii, care sa ateste ca respecta retetele vechi si ca nu contin amelioratori.
Aurel Popescu afirma ca retetele vechi nu mai erau aplicate de multa vreme nici in cazul painii premium, iar laptele era inclocuit cu apa, sau untul cu margarina.
„Vom iesi pe piata cu paine alba, semialba, neagra sau cu cartofi, dar si cu paine cu secara. Vom reface si franzela Bucuresti, care pana in 1989 se gasea pe piata in Capitala. Era ca o bagheta lunga de 65 de centimetri si cantarea 400-500 de grame, si continea faina alba, drojdie, apa, sare, lapte, margarina si zahar”, a afirmat presedintele patronatului din industria de panificatie.
Autor: AgroRomania.ro
Votati articolul
Nota: 3.5 din 2 voturi
Urmareste-ne pe Google News