Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Autoritatile admit ca documentatia prea stufoasa intarzie depunerea de proiecte UE


Documentatia stufoasa si lipsa de personal sunt principalele motive pentru care autoritatile publice locale intarzie sa depuna proiecte pentru accesarea fondurilor structurale, a declarat Claudia Ionescu, director DPRI - ADR Bucuresti - Ilfov. Pana acum, apelurile de proiecte pentru Programul Operational Regional (POR) lansate in prima parte a anului 2008 au ramas fara raspuns, cu exceptia a doua domenii majore de interventie.
Este vorba de 45 de proiecte, din 62 depuse de microintreprinderi (pentru Axa 4 / domeniul major de interventie 4.3 - "Sprijinirea dezvoltarii microintreprinderilor") si alte 6 proiecte depuse de autoritati pentru imbunatatirea infrastructurii de transport (pentru Axa 2 / domeniul major de interventie 2.1 - "Reabilitarea si modernizarea retelei de drumuri judetene si strazi urbane), care se afla in faza de precontractare.

In schimb, alte 3 proiecte au fost respinse, fiind considerate neconforme cu cerintele administrative (2 proiecte pe Axa 4 / domeniul major de interventie 4.1 - "Dezvoltarea durabila a structurilor de sprijinire a afacerilor" si un proiect pentru Axa 5 / domeniul major de interventie 5.2, pentru valorificarea durabila a resurselor naturale cu potential turistic).

In concluzie, Agentia pentru Dezvoltare Regionala Bucuresti - Ilfov considera ca se impune o comunicare mai "agresiva" pentru impulsionarea autoritatilor publice locale, principalii beneficiari vizati pentru banii europeni disponibili prin Programul Operational Regional (POR).

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghid practic Realizarea de sapun natural


Realizarea de sapun natural este cea mai profitabila afacere Obtii venituri de 1 000 de lei pentru doar 2 ore de munca Ce contine Ghidul practic pentru realizarea de sapun natural Cum sa faci sapun 100 natural – nu numai informatiile de baza ci toate sfaturile si trucurile necesare pentru a obtine inca de la prima incercare ...

Oferta Speciala
valabila 48h

O noua strategie de comunicare: deplasarea in regiune si dialogul direct

In acest sens, ADR Bucuresti - Ilfov a inceput, marti, 9 decembrie, o caravana de informare pentru atragerea potentialilor beneficiari. Caravana a debutat la Primaria Sectorului 2 si va continua pe 11 decembrie, la Primaria din Chitila.

"Exista o mare problema de comunicare ce poate duce la o rata foarte scazuta de absorbtie a fondurilor structurale. De aceea, se impune o comunicare constanta si chiar agresiva, pe langa seminariile si conferintele pe care le-am organizat si am constatat ca nu sunt suficiente", a spus Ionescu.

"Ne-am hotarat sa ii abordam mult mai intens, pentru ca a comunica cu ei prin telefon, e-mail sau fax este un tip de comunicare putin mai rece", a detaliat ea.

Documentatia mult mai complicata pentru obtinerea de fonduri structurale, fata de cea cu care autoritatile publice locale au fost obisnuite prin fondurile de preaderare, cat si lipsa acestora de personal specializat, pot fi o alta cauza pentru lipsa de reactie a autoritatilor la apelurile de proiecte, a aratat Ionescu.

Citeste mai mult in hotnews.ro
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016