Ilie Sârbu, ministrul agriculturii, pădurilor şi dezvoltării rurale împreună cu reprezentanţii patronatelor şi sindicatelor din industria alimentară au prezentat, în cadrul unei conferinţe de presă, avantajele adoptării Legii privind comercializarea produselor agroalimentare.
„Contăm pe sprijinul supermarketurilor în punerea în aplicare a acestei legi, cu riscul de a produce anumite nemulţumiri în rândurile acestora. Înţeleg că această lege nu are cum să-i bucure atâta timp cât le poate diminua veniturile, dar trebuie să înţeleagă că pe primul plan, pentru noi, se află consumatorul român” a declarat Ilie Sârbu.
Astfel, adoptarea acestei legi avantajează micii producători şi procesatori de produse alimentare, în sensul menţinerii acestora pe piaţă şi al încurajării comercializării produselor alimentare româneşti.
Totodată, adoptarea legii produce consecinţe pozitive cum ar fi:
De asemenea, prin această lege sunt create oportunităţi de reorganizare a activităţilor agroalimentare cu potenţial de dezvoltare şi de creştere a interesului mediului investiţional datorate accesului real al fermierilor şi a altor furnizori de produse agroalimentare la consumatori.
Sunt create astfel premisele valorificării economice mai bune a potenţialului de producţie de produse agroalimentare şi a celor cu însemne de calitate.
Grupurile ţintă avute în vedere sunt operatorii din sectorul agroalimentar care produc produse agroalimentare destinate comercializării pentru consum uman.
Până în prezent lipsa Codului de Bune Practici a provocat consecinţe negative, cum ar fi :
Actul normativ urmează să fie promulgat de Preşedintele României în maxim 30 de zile, după care va fi publicat în Monitorul Oficial.
„Contăm pe sprijinul supermarketurilor în punerea în aplicare a acestei legi, cu riscul de a produce anumite nemulţumiri în rândurile acestora. Înţeleg că această lege nu are cum să-i bucure atâta timp cât le poate diminua veniturile, dar trebuie să înţeleagă că pe primul plan, pentru noi, se află consumatorul român” a declarat Ilie Sârbu.
Astfel, adoptarea acestei legi avantajează micii producători şi procesatori de produse alimentare, în sensul menţinerii acestora pe piaţă şi al încurajării comercializării produselor alimentare româneşti.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Propriul meu plan de afaceri
Stick-ul "Propriul meu plan de afaceri" Ai planuri de afaceri standard Esti o persoana dinamica Profita de Stick-ul "Propriul meu plan de afaceri" Ai 7 modele practice de planuri de afacere cu care obtii mai usor finantari si chiar fonduri europene la mai putin de 100 de lei Stick-ul "Propriul meu plan de...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
Totodată, adoptarea legii produce consecinţe pozitive cum ar fi:
- menţinerea şi diversificarea ofertei de produse agroalimentare româneşti şi valorificarea economică mai bună a potenţialului de producţie şi a satisfacerii cererii de consum a consumatorilor;
- prevenirea concurenţei neloiale între marii şi micii comercianţi în comerţul cu produse agroalimentare;
- accesul real al fermierilor şi a altor furnizori de produse agroalimentare la consumatori;
- stimularea interesului mediului de afaceri de a investi în domeniul agoalimentar;
- stimularea interesului mediului de afaceri de a accesa fondurile comunitare pentru investiţii în domeniul agroalimentar;
- menţinerea locurilor de muncă în sectorul producţiei de produse agroalimentare.
De asemenea, prin această lege sunt create oportunităţi de reorganizare a activităţilor agroalimentare cu potenţial de dezvoltare şi de creştere a interesului mediului investiţional datorate accesului real al fermierilor şi a altor furnizori de produse agroalimentare la consumatori.
Sunt create astfel premisele valorificării economice mai bune a potenţialului de producţie de produse agroalimentare şi a celor cu însemne de calitate.
Grupurile ţintă avute în vedere sunt operatorii din sectorul agroalimentar care produc produse agroalimentare destinate comercializării pentru consum uman.
Până în prezent lipsa Codului de Bune Practici a provocat consecinţe negative, cum ar fi :
- menţinerea şi restrângerea ofertei de produse agroalimentare româneşti, cu influenţe negative asupra valorificării superioare a potenţialului de producţie şi a acoperirii cererii de consum;
- perpetuarea unei concurenţe neloiale între marii şi micii comercianţi, conducând la dispariţia celor mici şi coagularea puterii în mâinile celor mari;
- îngrădirea accesului real al fermierilor şi a altor furnizori de produse agroalimentare la consumatori
- scăderea interesului mediului de afaceri de a investi în domeniul agroalimentar;
- diminuarea interesului mediului de afaceri de a accesa fondurile comunitare pentru investiţii în domeniul agroalimentar;
- dispariţia de pe piaţă a micilor producători de produse agroalimentare, care nu pot face fată condiţiilor impuse de marii comercianţi.
Actul normativ urmează să fie promulgat de Preşedintele României în maxim 30 de zile, după care va fi publicat în Monitorul Oficial.
Autor: AgroRomania.ro
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News