Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Bacău: Directorul APIA se reîntoarce la muncă


Fostul director executiv al Agenţiei de Plăţi şi Intervenţii în Agricultură (APIA) Bacău, Ion Melinte, îşi va relua astăzi funcţia, după ce fusese demis, în primăvara trecută, când coaliţia de guvernare de atunci, PSD-PD-L, a numit la conducerea instituţiilor deconcentrate din judeţ proprii reprezentanţi. Guvernul desemnat după alegerile parlamentare din noiembrie 2008 transformase, prin OG 37, funcţia de director executiv în cea de director coordonator, cu contract de management.
Ion Melinte s-a adresat instanţei, iar în paralel, PNL a sesizat Curtea Constituţională a României (CCR) privind nelegalitatea OG 37. Melinte a câştigat procesul, iar CCR a declarat OG 37 ca fiind neconstituţionala, apoi, şi OG 105, prin care Guvernul a încercat să îşi menţină nominalizările la conducerea deconcentratelor.

„Am primit, prin poştă, decizia de reîncadrare în funcţie. Luni ar fi trebuit să mă prezint la serviciu, dar am fost chemat de urgenţă la Ministerul agriculturii şi dezvoltării rurale, aşa că voi începe de marţi', a declarat Melinte, adăugând că nu i s-a spus de ce este chemat la MADR, invitaţia fiindu-i a fost transmisă telefonic.

Ion Melinte a cerut salariile cuvenite pentru cele zele luni care s-au scurs de la demiterea sa, ceea ce înseamnă circa 50.000 de lei, plus daune morale, el nemenţionând care ar fi valoare acestora. În timp ce Ion Melinte consideră că este, din nou, şeful APIA Bacău, Nicolae Huiban, numit director coordonator în 2009, se arată sigur că acesta nu-i va lua locul.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online


Vrei sa demarezi o afacere online Secretele comertului online iti sunt in sfarsit dezvaluite in stick-ul “Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online” Te gandesti sa demarezi o afacere orice fel de afacere Atunci primul pas pe care il ai OBLIGATORIU de facut consta in realizarea unui mic studiu de piata serios...

Oferta Speciala
valabila 48h


„Suntem altfel organizaţi decât în 2009. Eu sunt director coordonator, am un contract de management pe care trebuie să-l îndeplinesc, iar el este funcţionar public. Nu-mi va lua locul. E director executiv, va primi în zilele următoare o fişă a postului cu 2-3 servicii şi se va ocupa de acestea”, a declarat Huiban. „M-au reîncadrat în funcţie, dar am aflat că va mai apare o lege şi vor scoate postul la concurs. Problema e că APIA nu e instituţie deconcentrată aşa cum se consideră, deci vor încălca prevederile UE, pe care şi le-au asumat, dacă vor proceda în acest mod”, a declarat, în replică, Melinte.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016