Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Bacau: Probleme la recensământul agricol


Locuitorii municipiului Bacău sunt reticenţi şi uneori agresivi faţă de derularea actualului recensământ agricol, în ciuda faptului că recenzorii nu fac nimic altceva decât să ducă la îndeplinire o prevedere legală.

„Activitatea recenzorilor în municipiul Bacău nu este deloc uşoară. Zilnic ei se confruntă cu dificultăţi: li se deschide foarte greu uşa, nu sunt primiţi, nu le sunt furnizate informaţii ori acestea sunt nereale şi, nu de puţine ori, sunt chiar agresaţi”, a declarat Eugenia Harja, şeful Direcţiei de Statistică (DS) Bacău.

Ca urmare, procentul de recenzare în municipiul Bacău este de numai 49%. De asemenea, atitudini deloc binevoitoare ale localnicilor faţă de recenzori se repercutează şi în rezultatele, la zi, înregistrate în comunele Buhoci (52%), Brusturoasa (56,19%) şi Letea Veche (58,88%).

Şeful DS a spus că „nu este normal ca băcăuanii să se sustragă de la o prevedere legală” şi că „dacă situaţia se va menţine la fel şi în zilele următoare”, recenzorii vor fi obligaţi să meargă pe teren alături de forţele de ordine, „iar pentru cei care nu respectă normele în vigoare se vor aplica sancţiunile prevăzute de lege”.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online


Vrei sa demarezi o afacere online Secretele comertului online iti sunt in sfarsit dezvaluite in stick-ul “Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online” Te gandesti sa demarezi o afacere orice fel de afacere Atunci primul pas pe care il ai OBLIGATORIU de facut consta in realizarea unui mic studiu de piata serios...

Oferta Speciala
valabila 48h


Sunt, însă, şi localităţi din judeţul Bacău care au terminat recensământul. Este vorba despre Moineşti şi Gioseni.

În prezent, 170 de recenzori, din cei 1.215 acreditaţi în judeţ, au încheiat recensământul, ceea ce reprezintă un procent de 14%. De asemenea, a fost finalizat recensământul şi la unităţile cu personalitate juridică băcăuane.

Judeţul Bacău ocupă locul 13 la nivel naţional cu un procent de recenzare de peste 79,89%, informeaza evenimentul regional al moldovei.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016