Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Bacău: Subvenţiile europene salvează apicultorii din judeţ


La nivelul judeţului Bacău sunt peste 60 de producători individuali de miere de albine, majoritari din mediul rural şi o societate comercială, Farmacia Naturii SRL Bacău, înscrişi în evidenţele Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării rurale.
În cadrul Măsurii 112 "Instalarea tinerilor fermieri” a Programului Naţional de Dezvoltare Rurală, în judeţul Bacău au fost selectate 22 de proiecte, în valoare de 418.999 de euro.

Alocarea financiară disponibilă pentru sesiunea de licitaţie din perioadă septembrie -noiembrie 2009 a fost de 55 de milioane de euro, informează Radio România Actualităţi.

În judeţul Bacău toate proiectele declarate eligibile au fost selectate pentru a primi finanţare.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran


Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu"   Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...

Oferta Speciala
valabila 48h

Tinerii fermieri au solicitat sprijin financiar pentru dezvoltarea unor activităţi diverse, dintre care cele mai accesate au fost cele pentru apicultură şi ferme vegetale. De asemenea, beneficiarii vor putea dezvoltă şi exploataţii floricole dar şi horticole.

Pentru susţinerea apiculturii şi a apicultorilor, la Prăjeşti, în această primăvară s-au plantat 4.100 de puieţi, din care 4.000 salcîmi şi 100 de tei.

Organizatorii, la sfaturile specialiştilor, au aranjat copăceii în formă unui dreptunghi, pe margini, din loc în loc fiind plantat teiul.

Plantarile sînt o investiţie pe termen lung, pentru susţinerea crescătorilor de albine din comună şi încurajarea acestora ştiind că mierea de albine de tei sau salcîm este printre cea mai căutată.

La Bacău este încă din 2007, o instalaţie de îmbuteliere a mierii de albine, în condiţii de maximă securitate alimentară, cerută de pretenţioasă piaţă occidentală, concept în care se regăseşte şi piaţă Uniunii Europene.

O investiţie de 150.000 de euro susţinută de Agenţia Statelor Unite pentru Dezvoltare Internaţională, care a deschis calea crescătorilor de albine din Bacău pe piaţă occidentală.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016