Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Baltata romanesca ia drumul Chinei, rasele scotiene si argentiniene iau drumul Romaniei
Fermierii romani incep sa isi indrepte din ce in ce mai mult atentia asupra raselor de vaci straine. In timp ce Baltata romaneasca ia drumul Chinei, in fermele de bovine din tara ajung tot mai multe exemplare scotiene, argentiniene sau frantuzesti. Fermierii autohtoni par sa le considere mai profitabile, in contextul deficitului mare de carne de vita pe piata europeana.
Astfel, rasele noastre traditionale, crescute si pentru lapte si pentru carne, s-au imputinat cu o treime, informeaza Stirileprotv.ro
Iar in contextual eliminarii cotelor la lapte din 2015, numarul vacutelor romanesti ar putea scadea si mai dramatic. Potrivit estimarilor specialistilor din industria laptelui, jumatate din unitatile de procesare a laptelui se vor inchide.
Pentru fermieri, rasele de carne sunt mult mai profitabile decat cele de lapte, au un randament mai mare la taiere, iar calitatea carnii este foarte buna.
Un alt avantaj este faptul ca ritmul de crestere al animalelor este mai rapid. Un vitel poate ajunge in 18-20 de luni la o greutate de 600-650 kg.
Dar chiar si in contextul preferintei fermierilor pentru rasele de carne, numarul bovinelor sacrificate in 2013 a scazut cu 2,1%,
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghid practic Realizarea de sapun natural
Realizarea de sapun natural este cea mai profitabila afacere Obtii venituri de 1 000 de lei pentru doar 2 ore de munca Ce contine Ghidul practic pentru realizarea de sapun natural Cum sa faci sapun 100 natural – nu numai informatiile de baza ci toate sfaturile si trucurile necesare pentru a obtine inca de la prima incercare ...
valabila 48h
Daca in urma cu 20 de ani in Romania erau peste sapte milioane de vaci, in prezent numarul de exemplare a ajuns sa totalizeze doar doua milioane.
Romanii consuma in medie 55 de kilograme de carne de vita pe an.
Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturi