Autor: AgroRomania.ro
Publicat in: Stiri

Fermierii romani incep sa isi indrepte din ce in ce mai mult atentia asupra raselor de vaci straine. In timp ce Baltata romaneasca ia drumul Chinei, in fermele de bovine din tara ajung tot mai multe exemplare scotiene, argentiniene sau frantuzesti. Fermierii autohtoni par sa le considere mai profitabile, in contextul deficitului mare de carne de vita pe piata europeana.
Astfel, rasele noastre traditionale, crescute si pentru lapte si pentru carne, s-au imputinat cu o treime, informeaza Stirileprotv.ro
Iar in contextual eliminarii cotelor la lapte din 2015, numarul vacutelor romanesti ar putea scadea si mai dramatic. Potrivit estimarilor specialistilor din industria laptelui, jumatate din unitatile de procesare a laptelui se vor inchide.
Pentru fermieri, rasele de carne sunt mult mai profitabile decat cele de lapte, au un randament mai mare la taiere, iar calitatea carnii este foarte buna.
Un alt avantaj este faptul ca ritmul de crestere al animalelor este mai rapid. Un vitel poate ajunge in 18-20 de luni la o greutate de 600-650 kg.
Dar chiar si in contextul preferintei fermierilor pentru rasele de carne, numarul bovinelor sacrificate in 2013 a scazut cu 2,1%,
Daca in urma cu 20 de ani in Romania erau peste sapte milioane de vaci, in prezent numarul de exemplare a ajuns sa totalizeze doar doua milioane.
Romanii consuma in medie 55 de kilograme de carne de vita pe an.
Iar in contextual eliminarii cotelor la lapte din 2015, numarul vacutelor romanesti ar putea scadea si mai dramatic. Potrivit estimarilor specialistilor din industria laptelui, jumatate din unitatile de procesare a laptelui se vor inchide.
Pentru fermieri, rasele de carne sunt mult mai profitabile decat cele de lapte, au un randament mai mare la taiere, iar calitatea carnii este foarte buna.
Un alt avantaj este faptul ca ritmul de crestere al animalelor este mai rapid. Un vitel poate ajunge in 18-20 de luni la o greutate de 600-650 kg.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran
Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu" Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
Dar chiar si in contextul preferintei fermierilor pentru rasele de carne, numarul bovinelor sacrificate in 2013 a scazut cu 2,1%,
Daca in urma cu 20 de ani in Romania erau peste sapte milioane de vaci, in prezent numarul de exemplare a ajuns sa totalizeze doar doua milioane.
Romanii consuma in medie 55 de kilograme de carne de vita pe an.
Autor: AgroRomania.ro
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News