Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Bancile ar putea fi un promotor in agricultura, daca ar finanta tinerii fermieri

bancile-ar-putea-fi-un-promotor-in-agricultura-daca-ar-finanta-tinerii-fermieri

Cornel Stroescu, presedintele Camerei pentru Agricultura Mehedinti, este de parere ca bancile ar putea fi un promotor important in mecanismul PNDR, prin facilitarea accesului la creditare a tinerilor fermieri, relateaza Informatia de Severin.


„Cel mai sensibil punct este sistemul bancar care ne dorim sa vina in ajutorul fermierilor, fara un sistem bancar care sa ii ajute nu cred ca vor avea posibilitatea, cel putin tinerii fermieri, sa acceseze fonduri in perioada 2014- 2020. Trebuie sa fie un semnal de alarma si pentru autoritatile locale si cele centrale pentru ca trebuie sa indreptam lucrurile in agricultura romaneasca”, a declarat Cornel Stroescu, presedintele Camerei pentru Agricultura Mehedint, in cadrul unui simpozion organizat la Tunu Severin.

La acelasi eveniment a fost prezent si Laurentiu Baciu, presedintele Ligii Asociatiilor Producatorilor Agricoli din Romania (LAPAR). In viziunea acestuia, o conditie esentiala pe care ar trebui sa o indeplineasca ministrul Agriculturii este sa fie un foarte bun cunoscator al sectorului agricol.

„Prima conditie pe care ar trebui sa o indeplineasca: sa cunoasca fenomenul. Sectorul agricol este unul destul de diversificat si totodata necesita multa experienta, multa stiinta. Nu putem merge pe principiul ca la fotbal si la agricultura se pricepe toata lumea pentru ca ati vazut ca nici la fotbal nu se pricep chiar toti si nici la agricultura. In primul rand ar trebui rezolvata problema cadastrului, e o rusine in secolul XXI sa nu ai un cadastru. Dupa rezolvarea cadastrului putem vorbi de strategii agricole, putem vorbi de legi, de un fond mutual”, a declarat Laurentiu Baciu.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghid practic Realizarea de sapun natural


Realizarea de sapun natural este cea mai profitabila afacere Obtii venituri de 1 000 de lei pentru doar 2 ore de munca Ce contine Ghidul practic pentru realizarea de sapun natural Cum sa faci sapun 100 natural – nu numai informatiile de baza ci toate sfaturile si trucurile necesare pentru a obtine inca de la prima incercare ...

Oferta Speciala
valabila 48h

In ceea ce priveste sprijinul financiar acordat fermierilor, Baciu sustine ca sumele alocate sunt foarte mici si trebuie gestionate cu grija.
„PNDR-ul se discuta acum. Vreau sa spun ca sunt mari neintelegeri pe tema aceasta, suma este destul de mica , fiecare ar dori sa ia cat mai mult, dar cei care decid trebuie sa inteleaga ca acesti bani trebuie gestionati cu foarte multa grija si introdusi acolo unde aduc plus valoare. Daca vrem progres trebuie sa fim atenti la fiecare banut ca sa nu se duca pe apa sambetei cum s-au dus alte masuri si ar trebui mers pe proiecte clare”, este de parere presedintele LAPAR.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 2 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016