Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Banii pentru tinerii fermieri raman un obiectiv european
Reforma pe plati directe, practicile agricole pentru mediu si mentinerea unui buget important pentru politica de dezvoltare rurala vor ramane in continuare pe lista obiectivelor Comisiei Europene in noua Politica Agricola Comuna (PAC) 2014-2020, chiar daca in urma negocierilor aceste obiective vor suferi usoare modificari, informeaza Agerpres.
"Reforma pe partea de plati directe va ramane in noua Politica Agricola Comuna (PAC) 2014-2020. in Consiliul European s-a discutat despre convergenta externa intre statele membre, chiar daca va fi putin diluata. Raman ca obiective in noua Politica Agricola Comuna (PAC) 2014-2020 doua lucruri lucruri care mi se par importante pentru a tinti mai bine platile directe, respectiv schema pentru fermele mici si sprijinul pentru tinerii agricultori", a declarat, luni seara, la Bruxelles, comisarul european pentru agricultura si dezvoltare rurala, Dacian Ciolos.
Acesta considera ca practicile agricole pentru mediu disponibile prin Programul National de Dezvoltare Rurala (PNDR) sunt, de asemenea, importante in noua PAC, iar Romania nu va avea probleme foarte mari in ceea ce priveste punerea lor in aplicare.
"Sper sa mentinem un buget important pentru politica de dezvoltare rurala, mai ales ca pentru noi va fi un instrument important deoarece vom avea si un sprijin specific pentru inovare si cercetare, respectiv pentru transpunerea in practica a rezultatelor cercetarii, dincolo de sprijinul pentru modernizare si restructurare. Sper sa existe si in Romania suficienta implicare, inca de pe acum, cat mai de repede dupa instalarea noului Guvern, deoarece sunt foarte multe lucruri care pot fi facute si e bine ca Romania sa nu piarda startul", a adaugat Dacian Ciolos.
Acest lucru implica organizarea producatorilor cu consultanta agricola, cu statiunile de cercetare precum si stabilirea de contacte cu alti parteneri din alte state membre. "Pe de o parte, pe unele domenii, Romania are experienta ultimelor decenii in cercetare agricola, experienta care poate fi valorificata la nivel european, iar pe de alte parte, agricultorii din Romania au nevoie de sprijin pentru a-si putea dezvolta performanta", a subliniat comisarul european.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghid practic Realizarea de sapun natural
Realizarea de sapun natural este cea mai profitabila afacere Obtii venituri de 1 000 de lei pentru doar 2 ore de munca Ce contine Ghidul practic pentru realizarea de sapun natural Cum sa faci sapun 100 natural – nu numai informatiile de baza ci toate sfaturile si trucurile necesare pentru a obtine inca de la prima incercare ...
valabila 48h
Securitatea alimentara ramane insa provocarea cea mai importanta in noua Politica Agricola Comuna, la fel ca si acum 50 de ani cand a fost infiintata PAC, chiar daca obiectivul a fost adaptat situatiei actuale.
"Chiar daca nu este definita ca acum 50 de ani, securitatea alimentara ramane si in 2012 o provocare pentru Europa si pentru intreaga lume. La fel si aprovizionarea pietei cu produse alimentare si sustinerea veniturilor agricultorilor pentru ca cerem de la ei din ce in ce mai mult. Dincolo de productia agricola, cerem de la fermieri o serie de lucruri si de standarde, fiind nevoie astfel si de sustinere financiara. in mare, obiectivele PAC au ramas aceleasi ca in urma cu 50 de ani, dar au fost adaptate la situatia actuala, iar acest lucru face ca Politica Agricola Comuna sa ramana mereu in actualitate", a adaugat comisarul Dacian Ciolos.
Peste 250 de experti in comunicare din statele membre UE, beneficiari de fonduri europene si jurnalisti au participat luni la conferinta "CAP@50: Communication network event", eveniment organizat la Bruxelles de Directia Generala de Agricultura a Comisiei Europene pentru prezentarea celor mai bune proiecte de comunicare si promovarea noii Politici Agricole Comune 2014-2020.
Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturi