Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
BCR si CEC ofera si ele credite agricultorilor care inca mai asteapta subventia pe suprafata
De situatia creata in randul agricultorilor prin neacordarea subventiilor promise in toamna de Guvern profita din plin bancile, care au venit cu oferte "de sezon" adresate celor care au nevoie de bani in aceasta perioada pentru a cumpara inputuri. Alte doua banci si-au comunicat in aceste zile ofertele de creditare: BCR si CEC Bank.
Credite de la BCR pentru agricultorii beneficiari PNDC
Banca Comerciala Romana (BCR) ofera o gama variata de credite pentru finantarea activitatilor pe termen scurt ale agricultorilor, in baza unor conventii tripartite semnate, recent, cu Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA) si Fondul de Garantare a Creditului Rural (FGCR).
Astfel, BCR acorda credite pe termen scurt beneficiarilor care urmeaza sa primeasca de la bugetul de stat sau din fonduri ale Uniunii Europene subventii in cadrul diferitelor scheme de sprijin financiar: pentru sectorul vegetal - PNDC 1 Campania 2012, plati nationale directe complementare in sectorul zootehnic - PNDC bovine, ovine caprine Campania 2012, Masura 215 - plati pentru bunastarea animalelor - porcine Campania 2012, Axa II PNDR Campania 2012 si pentru suprafata - SAPS Campania 2012.
Beneficiarii de subventii APIA pot obtine de la BCR credite pentru finantarea capitalului de lucru necesar desfasurarii activitatii curente, in proportie de 80 - 90% din subventia ramasa de incasat de la APIA.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghid practic Realizarea de sapun natural
Realizarea de sapun natural este cea mai profitabila afacere Obtii venituri de 1 000 de lei pentru doar 2 ore de munca Ce contine Ghidul practic pentru realizarea de sapun natural Cum sa faci sapun 100 natural – nu numai informatiile de baza ci toate sfaturile si trucurile necesare pentru a obtine inca de la prima incercare ...
valabila 48h
Totodata, BCR a incheiat cu fondurile de garantare (FGCR si FNGCIMM) conventii bilaterale pentru garantarea in proportie de pana la 80% a acestor categorii de credite.
Aceste tipuri de imprumuturi de la BCR pot fi obtinute de producatori agricoli, persoane fizice sau juridice care prezinta Adeverinta de inregistrare fermier emisa de APIA prin care se confirma eligibilitatea acestora la obtinerea finantarii.
Beneficiari de subventii APIA se pot adresa oricarei unitati din reteaua BCR pentru accesarea acestor tipuri de credit.
Credite de la CEC pentru agricultorii beneficiari PNDC
CEC Bank a incheiat cu Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA), Fondul National de Garantare a Creditelor pentru Intreprinderile Mici si Mijlocii (FNGCIMM) si Fondul de Garantare a Creditului Rural (FGCR) conventiile privind finantarea capitalului de lucru pentru desfasurarea activitatilor curente de catre beneficiarii platilor nationale directe complementare in sectorul vegetal pentru culturile amplasate pe teren arabil (PNDC 1) - Campania 2012.
Astfel, CEC Bank a lansat creditul punte pentru finantarea capitalului de lucru pentru desfasurarea activitatilor curente de catre beneficiarii PNDC in sectorul vegetal pentru culturile amplasate pe teren arabil.
Categoriile de clientii eligibili care pot accesa aceste credite sunt reprezentate de producatorii agricoli individuali, societatile agricole private, respectiv asociatiile agricole cu personalitate juridica, asociatiile agricole familiale, asociatiile de producatori agricoli, grupurile de producatori, societatile comerciale si cooperativele agricole constituite conform legislatiei in vigoare etc.
Creditele se acorda in LEI, iar valoarea creditului poate ajunge pana la 80% din valoarea sumei calculate conform Adeverintei emise de APIA.
Costurile practicate in prezent de CEC Bank pentru finantarea acestor clienti sunt urmatoarele:
- dobanda variabila compusa din ROBOR 3 luni plus marja intre 3 p.p. si 4 p.p., stabilita in functie de clasa de performanta financiara in care se incadreaza clientul (actualizata trimestrial in prima zi lucratoare). In prezent dobanda variaza intre 9,03% si 10,03%;
- comision de gestiune de 0,25%, aplicat la valoarea creditului si perceput de Banca la acordarea creditului.
Creditele beneficiaza de garantia emisa de FGCR sau FNGCIMM pentru 80% din valoarea creditului acordat. In completare, clientul prezinta Bancii un bilet la ordin in alb, ipoteca mobiliara pe conturile curente deschise la banca si ipoteca mobiliara asupra creantelor fata de APIA, constand in sumele cuvenite beneficiarilor, conform Adeverintelor eliberate de APIA.
"Prin lansarea acestui nou produs de creditare, CEC Bank continua sa demonstreze implicarea in sustinerea clientilor care solicita finantare pentru desfasurarea activitatiilor in domeniul agriculturii. Clientii nostri beneficiaza atat de finantare in conditii avantajoase, cat si de consiliere de specialitate din partea Bancii", a declarat domnul Radu Gratian Ghetea, Presedintele CEC Bank.
Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturiIdei de afaceri in agricultura