Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Bihor: Cele mai multe proiecte depuse de tinerii fermieri


Judetul Bihor a depus cele mai multe proiecte, respectiv 40, pentru instalarea tinerilor fermieri, dintre judetele cuprinse in Centrul Regional de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit 6 N-V Satu Mare.

Potrivit ing. Florian Vesa, directorul Oficiului Judetean de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit (OJPDRP) Bihor, bilantul intocmit la 27 martie, termenul scadent de depunere a proiectelor pe masura 112 - Instalarea tinerilor fermieri, arata ca din Bihor au fost depuse 40 de proiecte pentru finantarea tinerilor fermieri, valoarea eligibila totala fiind de 895.676,08 euro. Pe zone, cele mai multe proiecte sunt de la Marghita - 9, Oradea si Sacueni - cate 7, Valea lui Mihai - 6, Beius - 4 proiecte si alte localitati.
In cadrul Centrului Regional N-V Satu Mare, de care apartine si judetul Bihor impreuna cu judetele Bistrita Nasaud, Cluj, Maramures, Satu Mare si Salaj, judetul Bihor ocupa primul loc prin numarul de proiecte depuse, fiind urmat de judetul Salaj, cu 28 de proiecte si Satu Mare, cu 23 de proiecte.

Initial, perioada de depunere a proiectelor pentru tinerii fermieri a fost 3 decembrie 2008 - 27 februarie 2009, dar sesiunea a fost prelungita pana in data de 27 martie 2009. Decizia a fost luata de Ministerul Agriculturii, Padurilor si Dezvoltarii Rurale, impreuna cu Directia Generala de Dezvoltare Rurala si Autoritatea de Management pentru Programul National de Dezvoltare Rurala (PNDR), deoarece pana in data ce 20 februarie s-au depus, pe plan national, numai 31 de proiecte (cereri de finantare) cu o valoare publica totala de 680.000 de euro, insemnand foarte putine proiecte fata de suma totala extrem de generoasa alocata acestei forme de sprijin financiar - 84.305.371 de euro. O explicatie a numarului redus de proiecte depuse pentru Masura 112 este complexitatea documentatiilor necesare, fapt care a dus la serioase dificultati potentialilor beneficiari in intocmirea si depunerea proiectelor.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Afacere la cheie cu flori in ghiveci


Aveti un teren de 100 mp Puteti castiga fara efort 30 000 de euro an cultivand si comercializand FLORI IN GHIVECI   Florile in ghiveci castiga din ce in ce mai mult teren   Motivul este usor de intuit – florile in ghiveci rezista un timp mai indelungat – si acesta este un aspect care conteaza enorm mai ales daca este...

Oferta Speciala
valabila 48h

Tinerii care se instaleaza la tara pot primi subventii cuprinse intre 10.000 - 25.000 de euro. Fondurile nerambursabile sunt acordate pentru fermierii in varsta de pana la 40 de ani, neimpliniti la data depunerii cererii de finantare. Ei pot fie sa aiba studii superioare de specialitate, fie liceu agricol sau alte liceu absolvit dar sa fi urmat si un curs de pregatire, de minim 150 de ore, in domeniul agricol.

Fermierii pot fi atat persoane fizice, cat si juridice, cu conditia ca acestia sa practice in principal activitati agricole. De asemenea, fermierul, potential beneficiar al masurii 112, trebuie sa detina o exploatatie agricola cu o dimensiune economica cuprinsa intre sase si 40 unitati de dimensiuni economice (UDE) situata pe teritoriul tarii si care sa fie inregistrata in Registrul fermelor sau in Registrul agricol de la Agentia de Plati si Interventii in Agricultura. In cadrul masurii 112 valoarea unei UDE este echivalenta cu 1.200 de euro.

Instalarea tinerilor fermieri reprezinta activitatea de infiintare si(sau preluare prin transfer de proprietate ori arenda sau concesionare a unei exploatatii agricole intre 6 si 40 UDE, pentru prima data in calitate de conducator sau sef de exploatatie.

Urmatoarele sesiuni de depunere a proiectelor vor avea loc, cel mai probabil, in perioada mai-iunie si catre toamna, in septembrie-octombrie.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton