Exclusiv
Publicat in: Stiri
Judetul Bihor a depus cele mai multe proiecte, respectiv 40, pentru instalarea tinerilor fermieri, dintre judetele cuprinse in Centrul Regional de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit 6 N-V Satu Mare.

Potrivit ing. Florian Vesa, directorul Oficiului Judetean de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit (OJPDRP) Bihor, bilantul intocmit la 27 martie, termenul scadent de depunere a proiectelor pe masura 112 - Instalarea tinerilor fermieri, arata ca din Bihor au fost depuse 40 de proiecte pentru finantarea tinerilor fermieri, valoarea eligibila totala fiind de 895.676,08 euro. Pe zone, cele mai multe proiecte sunt de la Marghita - 9, Oradea si Sacueni - cate 7, Valea lui Mihai - 6, Beius - 4 proiecte si alte localitati.
In cadrul Centrului Regional N-V Satu Mare, de care apartine si judetul Bihor impreuna cu judetele Bistrita Nasaud, Cluj, Maramures, Satu Mare si Salaj, judetul Bihor ocupa primul loc prin numarul de proiecte depuse, fiind urmat de judetul Salaj, cu 28 de proiecte si Satu Mare, cu 23 de proiecte.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Afacere la cheie cu flori in ghiveci


Aveti un teren de 100 mp Puteti castiga fara efort 30 000 de euro an cultivand si comercializand FLORI IN GHIVECI   Florile in ghiveci castiga din ce in ce mai mult teren   Motivul este usor de intuit – florile in ghiveci rezista un timp mai indelungat – si acesta este un aspect care conteaza enorm mai ales daca este...

Oferta Speciala
valabila 48h

Initial, perioada de depunere a proiectelor pentru tinerii fermieri a fost 3 decembrie 2008 - 27 februarie 2009, dar sesiunea a fost prelungita pana in data de 27 martie 2009. Decizia a fost luata de Ministerul Agriculturii, Padurilor si Dezvoltarii Rurale, impreuna cu Directia Generala de Dezvoltare Rurala si Autoritatea de Management pentru Programul National de Dezvoltare Rurala (PNDR), deoarece pana in data ce 20 februarie s-au depus, pe plan national, numai 31 de proiecte (cereri de finantare) cu o valoare publica totala de 680.000 de euro, insemnand foarte putine proiecte fata de suma totala extrem de generoasa alocata acestei forme de sprijin financiar - 84.305.371 de euro. O explicatie a numarului redus de proiecte depuse pentru Masura 112 este complexitatea documentatiilor necesare, fapt care a dus la serioase dificultati potentialilor beneficiari in intocmirea si depunerea proiectelor.

Tinerii care se instaleaza la tara pot primi subventii cuprinse intre 10.000 - 25.000 de euro. Fondurile nerambursabile sunt acordate pentru fermierii in varsta de pana la 40 de ani, neimpliniti la data depunerii cererii de finantare. Ei pot fie sa aiba studii superioare de specialitate, fie liceu agricol sau alte liceu absolvit dar sa fi urmat si un curs de pregatire, de minim 150 de ore, in domeniul agricol.

Fermierii pot fi atat persoane fizice, cat si juridice, cu conditia ca acestia sa practice in principal activitati agricole. De asemenea, fermierul, potential beneficiar al masurii 112, trebuie sa detina o exploatatie agricola cu o dimensiune economica cuprinsa intre sase si 40 unitati de dimensiuni economice (UDE) situata pe teritoriul tarii si care sa fie inregistrata in Registrul fermelor sau in Registrul agricol de la Agentia de Plati si Interventii in Agricultura. In cadrul masurii 112 valoarea unei UDE este echivalenta cu 1.200 de euro.

Instalarea tinerilor fermieri reprezinta activitatea de infiintare si(sau preluare prin transfer de proprietate ori arenda sau concesionare a unei exploatatii agricole intre 6 si 40 UDE, pentru prima data in calitate de conducator sau sef de exploatatie.

Urmatoarele sesiuni de depunere a proiectelor vor avea loc, cel mai probabil, in perioada mai-iunie si catre toamna, in septembrie-octombrie.

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Articole conexe

Un nou focar de pesta porcina africana, confirmat in Bihor
Un nou focar de pesta porcina africana, confirmat in Bihor
La finele saptamanii trecute Institutul de Diagnostic si Sanatate Animala Bucuresti –...
Primii 100 de tineri fermieri cor semna contractele de finantare prin PNDR
Primii 100 de tineri fermieri cor semna contractele de finantare prin PNDR
Conform reprezentantilor AFIR, pana la inceputul lunii septembrie cei mai interesati de obtinerea...
Bihor: Magazin cu produse tradiţionale, inaugurat la Oradea
Săptămâna aceasta a fost inaugurat, la Oradea, Târgul Ţăranului, un magazin cu produse...
Sfecla de zahăr din recolta anului 2010, fără reziduuri de pesticide - raport DADR Bihor
Directorul executiv al Direcţiei Agricole Bihor, Nicolae Hodişan, a anunţat miercuri că, la...

Ultima ora

Viitor incert pentru fermieri: Ce se intampla cu fondurile europene in 2025
Viitor incert pentru fermieri: Ce se intampla cu fondurile europene in 2025
In ciuda depasirii termenelor anuntate de seful MADR, noutatile legate de liniile de finantare nu...
Buget MADR: Aviz favorabil in comisiile de specialitate din Parlament
Buget MADR: Aviz favorabil in comisiile de specialitate din Parlament
Proiectul de buget a fost aprobat cu 27 de voturi "pentru" si 16 "impotriva"....
Discutii la Bruxelles: Se stabilesc regulile pentru subventii
Discutii la Bruxelles: Se stabilesc regulile pentru subventii
Ministrul Florin Barbu participa astazi, 27 ianuarie, la prima reuniune a Consiliului AgriFish...
Crescatorii de ovine si bovine, in fata unui nou pericol
Crescatorii de ovine si bovine, in fata unui nou pericol
In ceea ce priveste vanzarea animalelor, in prima partea lucrurile pareau bune, cu preturi...

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
TOP 4 Afaceri agricole în 2025

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop∧Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
Raport Special Gratuit
TOP 4 Afaceri agricole în 2025
Adauga mai jos adresa ta de email si vei primi raportul special gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016