Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Bihor: Peste 140 de producători agricoli, fără autorizaţii de depozitare a cerealelor
Conducerea Directiei pentru Agricultura Bihor atrage atentia producatorilor agricoli din domeniul cerealier, inaintea recoltarii productiei 2010, ca aceasta sa fie depozitata doar in spatii autorizate pentru a preintampina eventualele neplaceri cauzate de nerespectarea prevederilor legale.
Directorul Directiei pentru Agricultura si Dezvoltare Rurala (DADR) Bihor, ing. Nicolae Hodisan, a declarat ca avertizarea se adreseaza tuturor producatorilor de cereale, incepand de la cei care detin un hectar de cultura, deoarece din experienta anilor anteriori s-a constatat ca recoltele obtinute sunt depozitate in spatii neconforme, care prejudiciaza integritatea si sanatatea cerealelor, implicit si a consumatorilor, dar produc si conditii de evaziune fiscala.
Indiferent daca recolta se valorifica pentru consum uman sau animal, cerealele trebuie sa fie depozitate intr-un spatiu autorizat, fie la sediul producatorului, fie in alte depozite acreditate.
Optim ar fi, spune directorul, ca productia recoltata sa fie transportata, direct din camp, pe baza de contract, intr-un spatiu autorizat fara sa mai fie deversata, cel mai adesea, in vrac, in locuri care ii pot periclita calitatea: pe platforme betonate, care servesc si altor utilitati (reparatii tractoare, masini, depozitarea ingrasamintelor chimice, a pesticidelor), in saivane, in soproane sau in ferme.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran
Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu" Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
Potrivit directorului, din cei 220 de agenti economici verificati anul trecut, in perioada iulie-august, doar in jur de 80 aveau autorizatii pentru depozitare, pentru ca in cursul anului sa se mai autorizeze altii pana la 120.
Autor:
Dragos Serban
Newsletter gratuit
Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News
Idei de afaceri in agricultura