Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Bilantul amenzilor aplicate de ANSVSA in zilele dinaintea Pastelui
Pe parcursul controalelor tematice, specifice Sarbatorilor Pascale, medicii veterinari au verificat un numar de 10.370 de obiective.
Inspectorii sanitari-veterinari au aplicat peste 1.000 de amenzi, cu o valoare totala de 951.320 lei, in timpul actiunilor de control derulate in perioada 5 - 7 aprilie, organizate impreuna cu reprezentanti ai Inspectoratului General al Politiei, autoritati locale si institutii cu atributii de control.
Astfel, pe parcursul controalelor tematice, specifice Sarbatorilor Pascale, medicii veterinari au verificat un numar de 10.370 de obiective, printre care unitati de depozitare a produselor de origine animala autorizate sau inregistrate sanitar veterinar si pentru siguranta alimentelor, piete agroalimentare, targuri, unitati de tip hipermarket/supermarket, unitati de comercializare ale produselor alimentare de origine animala si non-animala si unitati de alimentatie publica.
Neregulile constatate de inspectorii autoritatii au fost sanctionate prin aplicarea unui numar de 1.064 de amenzi, in valoare totala 951.320 de lei. De asemenea, a fost confiscata si dirijata spre distrugere o cantitate de 1.970 de kilograme de produse alimentare de origine (carne de miel, carne de pasare, de vita, lapte si produse lactate, oua, peste congelat etc.).
La nivel naţional, din datele furnizate de direcţiile sanitare veterinare si pentru siguranta alimentelor judetene reiese ca, in perioada 5 - 7 aprilie, au fost sacrificaţi 323.103 miei si iezi in cele 86 de spatii amenajate temporar si in cele 117 unitati de abatorizare autorizate sanitar veterinar, unde a fost asigurata supravegherea prin personal de specialitate.
Conform ANSVSA, pe lista deficientelor identificate si sancţionate s-au aflat depozitarea si etichetarea necorespunzatoare a produselor alimentare, comercializarea produselor alimentare fara respectarea conditiilor de igiena sau in spatii neinregistrate sanitar-veterinar, manipularea necorespunzatoare a produselor alimentare, nerespectarea legislatiei in vigoare privind ambalarea si etichetarea produselor, lipsa documentelor care sa ateste conformitatea sau trasabilitatea produselor, transportul de produse alimentare cu mijloace de transport neinregistrate sanitar-veterinar, dar si existenţa personalului fara echipament de protectie.
Astfel, pe parcursul controalelor tematice, specifice Sarbatorilor Pascale, medicii veterinari au verificat un numar de 10.370 de obiective, printre care unitati de depozitare a produselor de origine animala autorizate sau inregistrate sanitar veterinar si pentru siguranta alimentelor, piete agroalimentare, targuri, unitati de tip hipermarket/supermarket, unitati de comercializare ale produselor alimentare de origine animala si non-animala si unitati de alimentatie publica.
Neregulile constatate de inspectorii autoritatii au fost sanctionate prin aplicarea unui numar de 1.064 de amenzi, in valoare totala 951.320 de lei. De asemenea, a fost confiscata si dirijata spre distrugere o cantitate de 1.970 de kilograme de produse alimentare de origine (carne de miel, carne de pasare, de vita, lapte si produse lactate, oua, peste congelat etc.).
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghid practic Realizarea de sapun natural
Realizarea de sapun natural este cea mai profitabila afacere Obtii venituri de 1 000 de lei pentru doar 2 ore de munca Ce contine Ghidul practic pentru realizarea de sapun natural Cum sa faci sapun 100 natural – nu numai informatiile de baza ci toate sfaturile si trucurile necesare pentru a obtine inca de la prima incercare ...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
La nivel naţional, din datele furnizate de direcţiile sanitare veterinare si pentru siguranta alimentelor judetene reiese ca, in perioada 5 - 7 aprilie, au fost sacrificaţi 323.103 miei si iezi in cele 86 de spatii amenajate temporar si in cele 117 unitati de abatorizare autorizate sanitar veterinar, unde a fost asigurata supravegherea prin personal de specialitate.
Conform ANSVSA, pe lista deficientelor identificate si sancţionate s-au aflat depozitarea si etichetarea necorespunzatoare a produselor alimentare, comercializarea produselor alimentare fara respectarea conditiilor de igiena sau in spatii neinregistrate sanitar-veterinar, manipularea necorespunzatoare a produselor alimentare, nerespectarea legislatiei in vigoare privind ambalarea si etichetarea produselor, lipsa documentelor care sa ateste conformitatea sau trasabilitatea produselor, transportul de produse alimentare cu mijloace de transport neinregistrate sanitar-veterinar, dar si existenţa personalului fara echipament de protectie.
Autor:
Florescu George
Newsletter gratuit
Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".
Votati articolul
Nota: 5 din 2 voturi
Urmareste-ne pe Google News