Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Biocombustibilii, varianta viabilă la combustibilii fosili - Raport al CE
Grupul de experţi europeni în domeniul combustibililor folosiţi în transport a lansat marţi, 25 ianuarie, un raport privind viitorul acestor combustibili. Raportul a fost transmis Comisiei Europene, concluzia fiind că, până în 2050, combustibilii alternativi au potenţialul de a înlocui treptat resursele fosile de energie.
Conform raportului menţionat, UE va trebui să dezvolte până în 2050 surse de energie fără petrol şi practic fără emisii de CO2, pentru sectorul de transport, urmare a necesităţii de a reduce impactul actualilor combustibili asupra mediului şi a preocupărilor legate de securitatea aprovizionării cu energie.
Raportul grupului de experţi realizează, în premieră, o analiză cuprinzătoare care acoperă întregul sector de transport. Necesităţile de combustibil pentru diversele tipuri de transport ar putea fi îndeplinite printr-o combinaţie între energie electrică (baterii sau pile de combustie pe bază de hidrogen) şi biocombustibili - ca opţiuni principale, combustibili sintetici ca opţiune de tranziţie, utilizarea metanului (gaze naturale şi biometan) - ca şi combustibil complementar şi a gazului petrolier lichefiat (GPL) - ca supliment.
Potrivit raportului experţilor, combustibilii cu densitate mai mare de energie sunt mai potriviţi pentru operaţiuni cu întrebuinţare intensivă, cum ar fi transportul rutier de mărfuri, transportul maritim şi transportul aerian.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran
Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu" Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
Combustibili alternativi sunt soluţia optimă pentru 'decarbonizarea' transportului, prin înlocuirea treptată a surselor fosile de energie, se mai arată în raport. Viabilitatea tehnică şi economică, utilizarea eficientă a resurselor primare de energie şi accesul pe piaţă vor fi însă decisive pentru creşterea cotei de piaţă, la un nivel competitiv, a combustibililor şi tehnologiilor alternative pentru vehicule.
Experţii consideră că cererea de combustibil şi provocările legate de emisia de gaze cu efect de seră vor necesita, cel mai probabil, utilizarea unui amestec de combustibili care ar putea fi produşi dintr-o varietate mai mare de surse primare de energie. Aceştia menţionează că, la nivelul UE, există un acord larg asupra faptului că, pentru a satisface pe deplin cererea de combustibil la nivel european, vor fi necesari toţi combustibilii care pot fi folosiţi în mod durabil.
Raportul lansat astăzi va fi luat în considerare în cadrul 'iniţiativei privind sistemele de transport curat', care va fi lansată în cursul acestui an. COM intenţionează să dezvolte, prin această iniţiativă, o strategie coerentă pe termen lung pentru îndeplinirea integrală a cerinţelor de energie pentru sectorul de transport, din surse alternative şi durabile, până în 2050.
Autor:
Dragos Serban
Newsletter gratuit
Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News
Idei de afaceri in agricultura