Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

MADR: O noua schema de ajutor privind motorina

madr-o-noua-schema-de-ajutor-privind-motorina

Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale a pus in dezbatere publica un proiect de hotarare a Guvernului pentru instituirea unei scheme de ajutor de stat pentru reducerea accizei la motorina utilizata in acvacultura.


Resursele financiare aplicarii schemei sunt din suma totala de 3.000.000 lei, pentru perioada 2023 - 2025. De asemenea, aceasta se asigura din bugetul aprobat Ministerului Agriculturii.
 
Potrivit proiectului, schema de ajutor de stat pentru motorina se aplica intreprinderilor mici si mijlocii care isi desfasoara activitatea in acvacultura, respectiv:
 
- persoanelor fizice autorizate, intreprinderile individuale si intreprinderile familiale, constituie potrivit prevederilor OUG nr. 44/2008 privind desfasurarea activitatilor economice de catre persoanele fizice autorizate, intreprinderile individuale si intreprinderile familiale, aprobata cu modificari si completari prin Legea nr. 182/2016 cu modificarile si completarile ulterioare
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran


Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu"   Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...

Oferta Speciala
valabila 48h
- persoanelor juridice
 
Schema de ajutor de stat utilizata in acvacultura nu se aplica beneficiarilor prevazuti mai sus daca se afla in una dintre situatiile urmatoare:
 
- sunt intreprinderi aflate in dificultate;
 
- sunt intreprinderi care fac obiectul unui ordin de recuperare neexecutat in urma unei decizii anterioare a Comisiei prin care un ajutor este declarat ilegal sau incompatibil cu piata interna;
 
- sunt intreprinderi care nu pot solicita sprijin din partea Fondului european pentru afaceri maritime, pescuit si acvacultura din motivele prevazute la art.11, din Regulamentul (UE) 2021/1139 al Parlamentului European si al Consiliului din 7 iulie 2021 de instituire a Fondului european pentru afaceri maritime, pescuit si acvacultura si de modificare a Regulamentului (UE) 2017/1004
 
Conform reprezentantilor MADR, in prezent sunt licentiate pentru productia de puiet de peste un numar de 246 de unitati care exploreaza o suprafata de peste 6000 de hectare. In ceea ce priveste productia de peste de consum, sunt licentiate 750 unitati cu o suprafata de peste 65.653 de hectare. 
 
Productia interna de peste a fost de 11.714 tone in 2021, asigurand aproximativ 10% din consumul de peste.
 
Schema de ajutor de stat pentru reducerea accizei la motorina utilizata in acvacultura se va aplica pe intreg teritoriul tarii. Sumele se vor plati pana la data de 31 decembrie 2023.
 
Agentia Nationala pentru Pescuit si Acvacultura reprezinta autoritatea competenta responsabila cu implementarea schemei. Proiectul de act normativ privind motorina utilizata in acvacultura poate fi consultata pe site-ul MADR la sectiunea Transparenta decizionala.
 

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016