Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Biocombustibilii vor aduce foamete şi defrişări de jungle

Verde nu înseamnă neapărat mai bine nici pentru oameni, nici pentru mediu. Biocarburanţii vor duce la înrăutăţirea schimbărilor climatice şi vor priva populaţiile sărace de mâncare, din moment ce fermierii vor converti suprafeţe de circa 69.000 de kilometri pătraţi în plantaţii, potrivit unui studiu realizat de nouă organizaţii ecologiste.
Suprafaţa respectivă este egală cu mărimea Irlandei, scrie Reuters. Planurile Uniunii Europene (UE) ca 10% din combustibilul folosit în transporturi să fie din surse regenerabile în 2020 vor avea mai multe efecte negative decât pozitive.
Drept rezultat al tintei impuse de UE, folosirea biocombustibililor va genera între 81% şi 167% mai mult dioxid de carbon decât combustibilii fosili, ca urmare a cultivării terenurilor. Nouă grupuri ecologiste au ajuns la această concluzie după ce au analizat datele oficiale ale UE în privinţa atingerii proporţiei de 10% regenerabile în transporturile anului 2020. Dar Comisia Europeană contrazice rezultatele studiului, spunând că suprafeţele suplimentare pentru culturile energetice vor veni din folosirea terenului abandonat în Europa şi Asia. Oficialii europeni cred că doar două treimi din ţinta respectivă vor fi realizate din biocombustibili, restul provenind din folosirea electricităţii pe vehicule.

Numai că acum 23 din 27 state membre UE şi-au publicat strategiile lor naţionale pentru energii regenerabile, revelând faptul că 9,5% din transport va fi biocombustibil în 2020, care va proveni în proporţie de 90% din cultivarea de recolte.

În esenţă, toată problema are în centru faptul că fermierii vor considera mai profitabil să treacă la cultivarea de recolte pentru biocombustibil în locul celor alimentare (cereale, legume, fructe), ceea ce înseamnă că undeva cândva cineva în lume va muri de foame. În plus, în zonele tropicale, economia deseori dictează fermierilor să radă sau să dea foc la păduri şi jungle întregi pentru a face loc pentru zone agricole fertile.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghid practic Realizarea de sapun natural


Realizarea de sapun natural este cea mai profitabila afacere Obtii venituri de 1 000 de lei pentru doar 2 ore de munca Ce contine Ghidul practic pentru realizarea de sapun natural Cum sa faci sapun 100 natural – nu numai informatiile de baza ci toate sfaturile si trucurile necesare pentru a obtine inca de la prima incercare ...

Oferta Speciala
valabila 48h


citeste mai mult in jurnalul national
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016