Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Bistriţa: Tone de fructe de pădure au luat calea Italiei
Douăzeci de tone de afinele din pădurile bistriţene au ajuns anul acesta la Roma iar şaisprezece tone de zmeură vor poposi în curând la Luxemburg pe filieră germană. Alte 20 de tone de afine, aflate în depozitele frigorifice ale Centrului de fructe al Direcţiei Silvice Bistriţa-Năsăud sunt pregătite pentru a lua calea exportului. Urmează producţia de mure şi măceşe care va primi aceeaşi destinaţie. Direcţia Silvică are contracte ferme de ani buni cu parteneri italieni şi germani care preiau o mare parte din producţia de fructe de pădure preluată de la culegători . „Sunt clienţii noştri fideli şi cu toată concurenţa mare de pe piaţa externă ne preferă pentru calitatea mărfii şi pentru că sunt produse ecologice”, este convins şeful Centrului de Producţie Bistriţa, Simion Bodor.
Criza economică a afectat şi piaţa fructelor. Preţul de achiziţie la fructe de pădure aproape că s-a înjumătăţit în acest an , spun responsabilii Direcţiei Silvice Bistriţa-Năsăud, care se consolează doar că au reuşit să obţină pe tonă ceva mai mult decât colegii din ţară: „ Am vândut afinele şi zmeura cu preţuri între 1600 de euro şi 2200 tona, faţă de anul trecut când am luat pe afine chiar şi 2800 de euro. Dar tot este bine în comparaţie cu alte direcţii care nu au primit pe afine mai mult de 1200 de euro”, explică Daniel Pop, directorul Direcţiei Silvice. La o estimare totală, şeful Centrului de fructe , Simion Bodor, avansează o cifră totală de 200 de mii de euro pentru întreg sezonul 2009. „ Nu mai este ca pe vremuri, acum exportăm cel mult 150 de tone faţă de 1200 în 1990. Este o diferenţă”, remarcă Bodor, care lucrează de peste 30 de ani la Centrul din Bistriţa.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Pasii catre o afacere de succes Berea Artizanala
Stiati ca romanii sunt printre cei mai mari consumatori de bere la nivel mondial Cu cei 85 de litri cap de locuitor an ne situam pe un „onorabil” loc 8 in Europa si pe locul 12 in clasamentul mondial liderii fiind cehii 142 de litri urmati de austrieci 105 litri si de nemti 104 litri Piata autohtona a berii...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
Citeste mai mult in Adevarul
Autor:
Dragos Serban
Newsletter gratuit
Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News