Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Braconierii de sturioni, platiti de statul roman
ANPA cheltuieste milioane de euro pentru un program de repopulare a Dunarii cu sturioni neagreat de specialisti. Acestia il considera ineficient si periculos pentru mediul salbatic. Una din firmele care este platita pentru a livra pui nascuti in captivitate este cercetata pentru braconaj la sturion. Astfel, o femela de morun, in loc sa se afle in bazinul de reproducere din spatele unui hotel din Uzlina, cum pretindeau cei de la firma acuzata, a fost descoperita intr-un frigider, eviscerata, iar caviarul se volatilizase.
De asemenea, peste 100 de exemplare au fost recoltate in baza unor autorizatii speciale de pescuit.
Presedintele agentiei nationale pentru Pescuit si Acvacultura (ANPA), Gheorghe stefan, a declarat ca va continua, si in acest an, repopularea Dunarii cu sturioni. stefan spune ca ANPA va cheltui, si anul acesta, un milion de euro pentru deversarea a aproximativ 100.000 de pui de morun, nisetru si pastruga in apele fluviului. Este pentru al treilea an consecutiv cand se realizeaza astfel de actiuni, desi specialistii Institutului National de Cercetare-Dezvoltare "Delta Dunarii", care
monitorizeaza de mai multe decenii sturionii de Dunare, se opun repopularii fluviului cu pui nascuti in captivitate. Ei sustin ca aceasta actiune costisitoare ar fi ineficienta si periculoasa pentru mediul salbatic din Delta Dunarii. Specialistii s-au opus si opririi pescuitului de sturioni, motivand ca astfel se va incuraja braconajul, iar specia va fi si mai grav periclitata.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran
Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu" Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
Citeste mai mult in Romania Libera
Autor:
Dragos Serban
Newsletter gratuit
Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News
Idei de afaceri in agricultura