Exclusiv
Publicat in: Stiri
In data de 6 iulie 2010, la sediul Consiliului Judetean Braila a fost semnat contractul de finantare in cadrul Programului Operational Regional (POR) 2007-2013 a proiectului cu titlul ”Conservarea si promovarea culturii traditionale locale pentru dezvoltarea turismului brailean”. Contractul de finantare are o valoare totala de 3.903.951, 33 lei, din care valoarea finantarii nerambursabile acordate prin POR 2007-2013 este de 3.083.442 lei( FEDR+Bugetul de Stat).
Proiectul are o durata de implementare de 16 luni si urmareste crearea unui spatiu adecvat pentru functionarea Centrului Judetean pentru Conservarea si Promovarea Culturii Traditionale Braila. Rezultate asteptate ale proiectului sunt: cresterea gradului de valorificare a potentialului turistic si cultural in judetul Braila, pana in anul 2015, cu 16%, crearea de noi locuri de munca si cresterea cu un numar de 300 de turisti pe an a turistilor care viziteaza acest obiectiv turistic. Proiectul se inscrie in cadrul obiectivului strategic al POR de promovare a turismului cultural, grupul tinta al proiectului fiind reprezentat de turistii atrasi de traditiile romanesti din judetul Braila.

Proiectul este finantat in cadrul Programul Operational Regional 2007 – 2013, Axa Prioritara 5: ”Dezvoltarea Durabila si Promovarea Turismului”, Domeniul Major de Interventie 5.1 – “Restaurarea si valorificarea durabila a patrimoniului cultural, precum si crearea/modernizarea infrastructurilor conexe”.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Pasii catre o afacere de succes Berea Artizanala


Stiati ca romanii sunt printre cei mai mari consumatori de bere la nivel mondial   Cu cei 85 de litri cap de locuitor an ne situam pe un „onorabil” loc 8 in Europa si pe locul 12 in clasamentul mondial liderii fiind cehii 142 de litri urmati de austrieci 105 litri si de nemti 104 litri   Piata autohtona a berii...

Oferta Speciala
valabila 48h

Fonduri şi prin APDRP, pentru turism
În cazul investiţiilor în structuri de primire turistică, altele decât cele agroturistice, se pot obţine fonduri europene nerambursabile dacă nivelul de confort şi calitate a serviciilor propuse prin proiect atinge standardul de minimum trei margarete/stele. Cât priveşte investiţiile în structuri de primire agroturistice, nivelul minim de confort trebuie să fie de o margaretă.


Solicitanţii pot primi fi nanţare nerambursabilă de până la 70% din totalul cheltuielilor eligibile pentru investiţiile generatoare de profit; în acest caz nu se va depăşi suma de 70.000 de euro/ proiect. Pentru alte tipuri de investiţii în turismul rural, cofinanţarea este de 50% (maximum 200.000 de euro/proiect).

În ceea ce priveşte investiţiile în interes public negeneratoare de profit, intensitatea sprijinului este de 100% din totalul cheltuielilor eligibile şi nu va depăşi valoarea de 200.000 de euro/proiect.

Programul se derulează prin Agenţia de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit şi se adresează celor care au în vedere următoarele genuri de investiţii: construcţia, modernizarea şi dotarea structurilor de primire turistică cu până la 15 camere; unităţi de alimentaţie; investiţii în infrastructura de agrement precum spaţii de campare, ştranduri şi piscine; amenajarea de marcaje turistice etc.

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Articole conexe

Asociaţia Producătorilor Agricoli (APA) Brăila: Afirmaţiile comisarului pentru agricultură Dacian Cioloş în chestiunea organismelor modificate genetic alimentează speculaţiile
A aparut in media, un interviu al d-lui comisar european, Dacian Ciolos, referitor la organismele...
Asociatia Producatorilor Agricoli Braila isi exprima ingrijorarea fata de masurile restrictive privind irigarea culturilor
Asociatia Producatorilor Agricoli – APA – Braila, isi exprima ingrijorarea, fata de masurile...
DADR Brăila a eliberat 24 de licenţe de fabricaţie pentru produse alimentare
Direcţia pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală Brăila a eliberat, anul trecut, 24 de licenţe...
Porumbul modificat genetic MON810, cultivat pe 90 hectare la Braila
Porumbul modificat genetic a fost cultivat în judeţul Brăila, în anul 2010, pe o suprafaţă de...

Ultima ora

Viitor incert pentru fermieri: Ce se intampla cu fondurile europene in 2025
Viitor incert pentru fermieri: Ce se intampla cu fondurile europene in 2025
In ciuda depasirii termenelor anuntate de seful MADR, noutatile legate de liniile de finantare nu...
Buget MADR: Aviz favorabil in comisiile de specialitate din Parlament
Buget MADR: Aviz favorabil in comisiile de specialitate din Parlament
Proiectul de buget a fost aprobat cu 27 de voturi "pentru" si 16 "impotriva"....
Discutii la Bruxelles: Se stabilesc regulile pentru subventii
Discutii la Bruxelles: Se stabilesc regulile pentru subventii
Ministrul Florin Barbu participa astazi, 27 ianuarie, la prima reuniune a Consiliului AgriFish...
Crescatorii de ovine si bovine, in fata unui nou pericol
Crescatorii de ovine si bovine, in fata unui nou pericol
In ceea ce priveste vanzarea animalelor, in prima partea lucrurile pareau bune, cu preturi...

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
TOP 4 Afaceri agricole în 2025

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop∧Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton