Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Braşov: Energie electrică din resturile de abator şi dejecţiile animale
Compania Carmolimp din Ucea de Jos, judeţul Braşov, va investi patru milioane de euro în construirea unei centrale care va transforma resturile de abator şi dejecţiile animale în energie electrică, informeaza Amos News (informatia.ro).
„Am depus proiectul anul trecut pentru a obţine jumătate din aceşti bani din Fonduri de Mediu, bani care sunt puşi la dispoziţie de Guvernul Român, şi aşteptăm, în aceste zile, un răspuns pozitiv”, a declarat directorul executiv al companiei, Paul Şoneriu.
Acesta a precizat că a preferat să obţină finanţare din fondurile guvernamentale, deoarece ar fi durat mai mult dacă ar fi depus proiectul pe programul Operaţional Regional – Creşterea Competitivităţii Economice.
„Noi oricum avem experienţa cu SAPARD, iar fondurile guvernamentale sunt acordate în acelaşi mod”, a mai spus Şoneriu.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cresterea prepelitelor japoneze
Cresterea prepelitelor japoneze Lucrarea "Cresterea prepelitelor japoneze" - iti asigura toate informatiile de care ai nevoie pentru a demara acest tip de afacere - iti arata punctele sensibile inerente oricarui inceput - te ajuta sa eviti greseli costisitoare Informatiile prezente pe CD-ul "Cresterea prepelitelor...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
Acesta a precizat că, în realizarea proiectului s-a pornit de la nevoia de energie a companiei, care este de 624 de kilowaţi/oră.
„La această capacitate vom lucra în timpul zilei, iar în timpul nopţii vom produce doar jumătate din această capacitate, când vom livra energie şi în sistemul naţional”, a mai spus Şoneriu, care speră ca amortizarea investiţiei să se facă în trei – cinci ani, în funcţie de valoarea certificatelor verzi pe care compania le va primi de la Autoritatea Naţională de Reglementare în domeniul Energiei.
Carmolimp este o companie înfiinţată în 1993, având capital 100% românesc. În prezent deţine una dintre cele mai mari fabrici de mezeluri din ţară, cu o producţie de 200 tone pe zi. Anul acesta, compania va deschide o fabrică de lactate şi magazine în sistem franciză sub brand-ul CarmOlimp.
Anul trecut, Carmolimp a investit 150.000 de euro într-un magazin on-line de… produse electronice, electrocasnice şi IT&C, ebu.ro. Compania estimează că va avea venituri de 7 – 8 milioane de euro anul acesta din operarea acestui magazin virtual.
Ebu.ro asigură transportul gratuit al comenzilor care depăşesc 100 de lei pe tot teritoriul ţării, deoarece grupul de firme CarmOlimp deţine flota de autovehicule şi infrastructura necesară.
Suma a fost investită în training, oameni, hardware precum şi în platforma propriu-zisă. Ebu.ro are 20 de angajaţi.
În prima parte a anului trecut, un om de afaceri din Codlea, Cătălin Munteanu, anunţa că se pregăteşte să producă energie curată sau „verde" cum mai este numită de specialişti. Cu o investiţie de nouă milioane de euro, din care 70% va veni de la Uniunea Europeană în cadrul programelor structurale, găinaţul găinilor din Codlea urma să furnizeze aproximativ 60 de MW pe zi.
Până în 2010, 22% din energia produsă în România va trebui să provină din surse regenerabile. În acest sens, compania din Codlea a purtat discuţii cu conducerea „Electrica", aceasta arătându-se interesată de proiect şi de o colaborare. Potrivit unui act normativ al Autorităţii Naţionale de Reglementare în Domeniul Energiei (ANRE), în prezent un kWh din surse regenerabile costă 1.320 de lei vechi. Mai mult, pentru fiecare MW, firma va primi un certificat verde pe care îl va putea tranzacţiona la bursa de energie.
La cantitatea estimată a producţiei, „Bio-Esco Grand" va avea un câştig de 3.000 de euro pe zi (un astfel de certificat se tranzacţionează, în prezent, la preţul de 50 euro).
Autor:
Dragos Serban
Newsletter gratuit
Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News